Nieuwsbericht

Sc Scheemda JO11-1 - HSC JO11-2 Knotsgekke wedstrijd gewonnen!

Knotsgekke wedstrijd toch gewonnen!

Na een aantal weken rust was het weer tijd voor een wedstrijd. Een thuiswedstrijd stond gepland tegen HSC JO11-2. Het weer was goed en de grasmat lag er fantastisch bij. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijke pot voetbal. En of het een heerlijke voetbal pot was!
HSC mocht aftrappen en liet zien dat ze niet kwamen om zomaar een nederlaag te incasseren.
Gelijk werd er druk gezet door HSC op onze jongens, maar gelukkig waren we bij de les. Onze verdedigers Mike, Tom, Natnael en Justin stonden hun mannetje en lieten zich niet makkelijk passeren. Door het goed verdedigende werk had Dylan weinig te doen.
Maar ook onze middenvelders en aanvallers stonden goed te voetballen. Arjen deed mooie acties en raakte 2x de paal. Bram liet mooie loopjes zien en schoot paar keer net naast. Thijs sleurde van links naar rechts om de tegenstanders dol te draaien. Robin liet aan de linkerzijde leuke acties zien. Dover probeerde met leuke passjes de jongens voorin te bereiken.
Het resulteerde nog niet tot een doelpunt bij ons. Doordat er bij ons een zwak moment was en we niet goed opletten kon de tegenstander scoren. Goal 0-1
Na een snelle loopactie van Arjen werd de bal op het doel geschoten. Thijs gaf het laatste tikje en daar was de verdiende gelijkmaker. Goal 1-1
Onze vaste scheidsrechter kon niet fluiten en hij werd goed vervangen door Patrick. Dank je wel dat je de wedstrijd wilde fluiten! Goed gedaan.
In de rust werd de eerst helft besproken en met veel passie gingen we weer het veld op.
We begonnen welvarend aan de 2de helft. Thijs raakte de paal, Bram en Tom schoten over en naast.
Justin, Natnael en Mike verdedigden goed. Dover en Robin jaagden op de bal. Dylan keepte naar behoren. Maar na een minuut of 8 verzwakten we en daardoor kon HCS 2 keer achter elkaar makkelijk scoren. We stonden met 1-3 achter!
Maar we rechtten de rug en binnen 6 minuten was het weer 4-3 voor onze jongens. Arjen scoort de Anschluss Tor en Bram maakt de 3-3. Na een mooie combinatie tussen Arjen, Bram en Thijs werd het 4-3. We waren nog aan het nagenieten van de doelpunten en ondertussen scoorde HSC. 4-4.
Uit een corner van Arjen werd Nathael gevonden die een voorzet op Thijs bracht en de bal inkopt. Goal: 5-4.
Eindelijk hadden we de smaak te pakken. De ene na de andere mooie aanval volgde maar niet alle kansen werden benut. Tom bikkelde op het middenveld en Justin liet rechtsachter geen mannetje lopen. Arjen veroverde bal op eigen helft en met een rush rende hij naar de goal. Met een pass op maat werd Thijs gevonden die alleen nog maar hoefde in te tikken. Goal. 6-4
Na een mooie aanval tussen Dover, Tom, Thijs en Natnael kwam de bal opnieuw bij Tom en scoorde 7-4. Het slotakkoord was voor onze jongens. Arjen slalomde door de verdedigers en met een geplaatst schot werd het doel gevonden. Thijs tikte zijn dikke teen nog even aan de bal. 8-4
De uitslag had nog hoger uitgevallen kunnen zijn als het vizier wat scherper was. Al met al een knotsgekke wedstrijd met een happy end!

Derby overtuigend gewonnen!!

Het hele team was compleet en dus gingen we met 11 spelers naar Westerlee om tegen de plaatselijk JO11-1 te voetballen. Een echte derby!!

Scheemda trapte af en binnen een minuut lag de bal in het doel van de tegenstander. Een aanval die opgezet werd door Dover, die de bal naar Justin paste. Justin tikte gelijk door op Bram die vervolgens mooi in de verre hoek schoot. Goal! 0-1

Mooie acties volgden en combinaties begonnen te lopen. Een actie waarbij Arjen,  Robin, Bram goed samenspeelden, werd door Arjen naast geschoten. Toch hing de tweede goal in de lucht.

Vanaf de linkerzijde zette Robin een rush op. Hij schoot op de keeper. De keeper redde half en met een kap en draai beweging werd de bal alsnog in het doel verwerkt door Arjen. Goal!! 0-2

Dylan, Mike, Tom, Justin en Julian keepten en verdedigenden goed. Diverse aanvallen werden in de kiem gesmoord. Natnael leefde zich uit op het middenveld om ballen te veroveren. Dit kan je wel aan hem overlaten. Thijs had nog een paar kansen, maar hun keeper had goede reddingen of de paal hielp onze tegenstander. Er waren ook leuke combinaties tussen Thijs, Justin en Tom. Maar de keeper stond dan weer in de weg. Toch werd uit één van deze combinaties gescoord. Tom haalde uit en bam! Een goal uit het boekje! 0-4

Verrassend in de tweede helft was dat onze jongens opnieuw mochten aftrappen. Tja, het is best moeilijk om te weten welke team als eerste had afgetrapt. De tweede helft is begonnen en het team was iets anders neergezet. Ook bij Westerlee hadden ze eea. omgezet. We kwamen in de verdrukking en Westerlee had diverse scoringskansen. Wij kwamen er verdedigend niet uit. Eigenlijk mochten we van geluk spreken dat de scherpte bij Westerlee ontbrak anders werd het nog billenknijpen. Nadat Westerlee 2x had gescoord was het 2-4. In het team zijn we weer overgestapt naar de speelstijl van voor de pauze en dat leverde gelijk weer hachelijke momenten op voor het doel van Westerlee. De vijfde goal was 1 uit het boekje en wat voetbal leuk maakt.

Justin veroverde de bal aan de rechterkant en met 1 balcontact werd de bal met de juiste snelheid in de voeten van Arjen gespeeld. Met een mooie rush werd de bal met veel gevoel in de korte hoek geschoten. Goal!! 2-5

Diverse schoten van Bram, Mike en Thijs werden gestopt door de keeper of de paal stond in de weg.

Verdedigend gaven we niks meer weg en nadat de scheidsrechter had afgefloten ging iedereen blij terug naar de kleedkamer. De derby was gewonnen!!

Bekerdroom spat uiteen.

Op een doordeweekse dag op woensdag 11 april jl. stond de bekerwedstrijd tegen Kroonpolder JO11-1 op de planning. Nadat uiteindelijk iedereen die kon spelen boven water was, waren we met een groep van 9 spelers. We speelden 8 tegen 8.

Nadat onze jongens de aftrap hadden genomen werd de bal gelijk rondgespeeld. We wisten dat we beide helften vol aan de bak moesten, omdat ook Kroonpolder een goed ingespeeld team heeft.

De eerste kansen kwamen via Thijs, Bram, Natnael en Arjen, maar de lat en paal stonden in de weg. Onze verdedigers Julian, Tom, Mike en Dover voerden de verdedigende taken degelijk uit. Wanneer de bal te dicht bij de goal kwam dan was Dylan het die de aanval onschadelijk maakte. We wisten dat Kroonpolder ook fysiek sterk was en bij een aanval vanaf rechts (eigenlijk hun eerste aanval, tegen wel 5 aanvallen van Scheemda) werd onze verdediging verrast. We waren net overal een stapje te laat en Kroonpolder scoorde. Goal 1-0. We bleven echter voetballen. Met goed combinatie spel waren de aanvallen regelmatig gevaarlijk. Gezegd moet worden dat Kroonpolder een lange en hele goede keeper heeft. Hun keeper communiceerde goed met de verdediging. Nadat Arjen een actie van rechts af ronde met een strakke pass op Bram werd een doelpunt gemaakt. Bram jaagde de bal snoeihard in de netten. Een goede goal! 1-1

 In de tweede helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. Kroonpolder had de wind mee en hun keeper trapte heel ver uit zodat de bal dicht bij ons doel kwam. Er waren soms best hachelijke momenten waarbij we de bal niet onder controle hadden.

Uit 1 van de verre uittrappen werd dan ook gescoord. Wij communiceerden niet goed naar elkaar en hun spits wist het doel te vinden. Goal 2-1

Onze jongens bleven de aanval zoeken maar de verdediging van Kroonpolder gaf geen krimp.

Een mooie steekpass van Arjen op Thijs werd niet beloond met een doelpunt. De bal ging net voorlangs. Bram deed mooie acties en dat leverde corners op. Wat wel opviel is dat dat onze jongens allemaal tot het einde bleven strijden om nog de gelijkmaker te scoren maar dat zat er helaas niet meer in. Einde bekerdroom….

Geloof om te winnen beloond!

Iedereen was aanwezig tijdens de thuiswedstijd tegen SJO BTC. De wedstrijd begon om 10:15 uur. Onze vaste scheidsrechter Robert floot de wedstrijd met veel bezieling en overgave tot een goed einde.

Scheemda had de tos gewonnen en Thijs mocht de aftrap nemen. De bal werd lekker rondgespeeld maar het resulteerde nog niet in kansen. SJO BTC stond goed gepositioneerd en hield de ruimtes klein. Onze jongens waren zoekende. Het middenveld met Bram, Justin, Arjen, Natnael en Dover had moeite om de vrije man te vinden. Onze verdedigers Mike, Robin, Tom en Julian coachten zoveel mogelijk, maar ook hier was vooral de bal rondspelen het meest haalbare.

BTC kreeg na een aantal minuten een licht overwicht. Ze probeerden onze jongens vast te zetten en het leverde wat kansjes op maar Dylan wist als keeper de ballen vroegtijdig te pareren. Na een kwartier namen onze jongens het initiatief over. We namen het middenveld over van BTC en het leverde ook kansen op. Thijs schoot voorlangs en Justin ging een mooie dribbel aan en schoot goed richting het doel. Jammer genoeg ging zijn schot net naast. Wel bleven we waakzaam achterin en Tom gaf de spits van BTC geen enkele kans om te schieten.

Even voor de rust kregen we nog een aantal corners maar de echte scherpte om een goal te maken was er niet. Het was bij rust dan ook 0-0.

In de rust werden nog wat aanwijzingen gegeven en met veel energie werd het veld weer opgezocht.

Nadat BTC had afgetrapt werd er door onze jongens gelijk gejaagd op de bal. Hierdoor werden er bij BTC fouten gemaakt en onze jongens begonnen goed te voetballen. Bram was dicht bij een doelpunt, maar de bal werd gestopt. Ook Thijs kon vrij inschieten na een steekpass van Arjen, maar miste. Justin maakte mooie acties, Natnael begon goed op de bal te jagen en veroverde vele ballen. Mike, Tom, Robin, Julian en Dover verdedigden prima. Thijs was ook lekker bezig. Zijn directe tegenstander werd er moedeloos van. Dylan bleef alert bij een counter van de tegenstander.

Een doelpunt kon niet lang uitblijven. Dover geeft een voorzet en Justin controleert de bal en schiet genadeloos hard in het dak van de doel. Goal! 1-0

BTC liet het er niet bij zitten en ging gelijk weer druk zetten. Een ogenschijnlijk houdbare bal werd door BTC in het doel geschoten. Stand was weer gelijk. 1-1. BTC ging door en onze jongens moesten even weer het goede gevoel vinden. We werden dan ook verrast met opnieuw een tegendoelpunt. We stonden achter met 1-2.

Tom ging vervolgens vol jagen en ook Arjen ging lekker voetballen. Julian, Robin en Mike lieten ook fysiek zien dat ze de tegenstander de baas waren.

Vanuit een mooie aanval via Tom en Arjen kwam de bal bij Bram die subliem uithaalde. De keeper redde half en Arjen stond op de juiste plek om de bal alsnog in het doel te schieten. Goal! 2-2.

Met nog 10 minuten te gaan ging Arjen een dribbel aan en was doorgebroken. De tegenstander zag het gevaar en met een pittige overtreding werd Arjen neergehaald. Onze scheidsrechter was duidelijk in zijn beslissing. Een directe vrije trap! Vanaf een meter of 20 werd de bal door Arjen op het doel geschoten. De keeper verwerkte de bal niet goed en met een strakke afstandsschot van Arjen belande de bal in de goal! 3-2

Een hele mooie aanval via Tom, Arjen en Thijs werd geweldig van bijna uit een onmogelijk hoek door Thijs in het doel geschoten. Goal 4-2. Na deze goal floot de scheidsrechter af. Gewonnen.

Een geweldige teamprestatie!

Oogstrelend en strijdend voetbal beloond met een overwinning!

 Eindelijk was het weer een ouderwetse zaterdagmorgen. Een thuiswedstrijd om 10.15 uur staat gepland tegen DVC Appingedam JO11-2. Op verzoek van DVC spelen we 7 tegen 7.

We begonnen met Dylan in het doel. Verdedigers vlnr: Mike, Tom en Justin. Middenveld: Robin K, Natnael. Aanvaller: Arjen. Langs de zijlijn begonnen Thijs, Robin W en Dover.

De wedstrijd werd uitstekend geleid door Robert Jager.

DVC had de tos gewonnen en mocht aftrappen. Binnen een halve minuut lag de bal al in het doel van de tegenstander. Na goed jagen door Arjen werd de bal veroverd en met een prachtig schot werd de bal hoog in de kruising geschoten. Goal! 1-0.

DVC trapte opnieuw af en liet zich niet opnieuw verrassen maar ging de bal gelijk naar voren schieten. Op rechts hadden ze een speler die zeer snel was en goed spelinzicht had met mooie voorzetten. Onze jongens moesten alle zijlen bijzetten om een tegengoal te voorkomen. Maar dat was Justin, Tom, Mike en Dover wel toevertrouwd. En als een bal door de verdediging kwam dan stond onze keeper Dylan op de juiste plek om de bal te stoppen. Robin liet vanaf de linkerzijde mooie dingen zien en Natnael was een plaag voor de tegenstander. Natnael liet zijn kwaliteiten goed zien. De bal veroveren en snel naar een medespeler passen.

Wanneer ons team ging aanvallen dan zorgde Tom voor meer diepgang wat resulteerde in het creëren van een extra middenvelder.

Na een mooie actie van Arjen kwam de bal bij Justin. Jammer genoeg werd de bal in de handen van de keeper geschoten. Er volgende nog vele aanvallen van Robin W, Justin en Arjen. Een tweede goal bleef niet lang op zich wachten. Robin K begon op links een dribbel en met links schoot hij heel mooi in de verre hoek. Goal! 2-0

DVC liet het er niet bij zitten en begon meer op de counter te voetballen. Dit resulteerde dan ook in een tegendoelpunt. Goal! 2-1

Op rechts speelde Robin W een goede wedstrijd en met mooie voorzetten werd Arjen regelmatig gevonden. De bal werd echter op de paal en lat geschoten en anders stond de keeper op de juiste plek.

Thijs kon helaas maar even mee doen en moest geblesseerd de wedstrijd verlaten.

Uit een aanval waarbij Justin onreglementair werd gestopt werd een vrije trap toegekend voor ons. Robin W nam een gewelde vrije trap en de bal suisde in de kruising het doel in. Goal! 3-1

We gingen na de rust voortvarend van start en dat er waren dan ook hachelijke momenten voor het doel van DVC. Uit een voorzet van Robin W werd de bal in 1 keer door Arjen op het doel geschoten. Maar in het woud van benen strandde deze schot helaas.

DVC kwam onder de druk vandaan en kwam weer tot voetballen. Dit leverde een mooie aanval op en een doelpunt. Goal 3-2.

Maar onze jongens rechten de rug. Tom schatte steeds goed in wanneer hij meekon om aanvallen op te bouwen. Justin, Mike, Dover en Robin K deden hun verdedigende taken goed. Natnael bleef maar ballen veroveren op het middenveld en Dylan stond goed op te letten bij een gevaarlijke aanval van DVC.

Na een op maat gegeven voorzet van Robin W werd de bal geweldig en snoeihard in 1 keer door Arjen in het doel geschoten. Goal! 4-2

Een fantastische steekpass van Arjen precies in de voeten van Justin werd helaas door Justin naast geschoten.  

Dat DVC zich nog niet gewonnen gaf lieten ze blijken met een mooie aanval. Onze verdediging liet zich verrassen en er was een tegendoelpunt. Goal. 4-3.

Tom gaf nog een mooie pass op Arjen die een geplaatst schot op de paal ziet belanden.

De wedstijd was bijna nog gelijk geëindigd want een schot van DVC spatte op de paal.

Dit was de laatste actie van de wedstrijd en scheidsrechter Robert floot de wedstrijd af.

Gestreden ten onder met perspectief!

Na een lange winterstop was de eerste veldwedstrijd een feit. Vol goede moed vertrokken we naar Zuidbroek om daar te spelen tegen ZNC JO11-1. Het was de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie. We spelen nu 3de klasse omdat door de goede resultaten in het najaar recht gaf om te promoveren. ZNC JO11-1 was tweede geworden in hun najaarscompetitie waar ze ook 3de klasse speelden.

We speelden 8 tegen 8 en hadden 1 wissel. De opstelling moest zaterdagmorgen nog wat worden omgegooid omdat onze linkerverdedigers niet aanwezig konden zijn.

We zijn gestart met Dylan in het doel. Verdedigers: Julian, Dover en Justin, Middenvelders: Tom, Arjen en Bram. Onze spits was Thijs.

Justin stond op een, voor hem ongebruikelijke linksback positie, maar heeft tijdens wedstrijd laten zien dat hij dit heel goed deed!

 Onze jongens mochten aftrappen en de bal werd snel rondgespeeld. Dat het de eerste wedstrijd op “echt” gras was viel gelijk op. Dit gelde ook voor de tegenstander. Toch waren er leuke acties van onze jongens. Ook ZNC liet zien dat ze konden voetballen en beide teams waren dan ook goed aan elkaar gewaagd. Een snelle aanval met mooie combinaties tussen Bram, Arjen en Thijs belande in de handen van de keeper van de tegenstander.

Na een verre uittrap van de keeper van ZNC werd de bal veroverd door onze jongens. De bal werd echter niet goed verwerkt en ZNC pikte de bal op en schiet van afstand op het doel. Goal 1-0.

We waren even van slag en onze verdedigers, Julian, Dover en Justin moesten al hun voetbalskills gebruiken om een grotere achterstand te voorkomen. Ook Dylan keepte goed. Hij had een paar mooie reddingen. Na deze aanvallen waren het onze jongens die weer goed gingen combineren en voetballen. Vanuit het middenveld gaf Arjen hele mooie passes op Bram, Tom en Thijs en de keeper van de tegenstander werd dan ook paar keer door hun getest. Na een mooie pass van Tom op Arjen werd het doel opgezocht via de rechterkant. Met een snoeihard schot kwam de bal op de lat terecht. De corners waren ook gevaarlijk maar ZNC liet zien dat ze goed kunnen verdedigen.

We gingen uiteindelijk met een achterstand de rust in maar er werd goed gespeeld.

Na de rust waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Dat ZNC goed kan voetballen lieten ze een paar keer zien. Uit 2 momenten van onoplettendheid van onze jongens werd dan ook 2 keer gescoord door ZNC. We stonden binnen een paar minuten met 3-0 achter. Maar als ZNC dacht dat zij de buit binnen hadden dan kwamen ze bedrogen uit. Onze verdedigers, Julian, Dover, Justin en Natnael stroopten de mouwen nog eens op waardoor er geen gevaar meer voor het doel van Dylan kwam. En mocht er een speler doorbreken dan liet Dylan zijn klasse zien. Ons middenveld en aanval bleven jagen op een goal. Kansen waren er onder andere voor Tom, Thijs en Bram maar de keeper stond vaak in de weg. Een schot van Arjen spatte nog op de paal.

Nadat de scheidsrechter de wedstrijd had afgefloten gingen we uiteraard teleurgesteld van het veld, maar er zit zeker voetbal in het team wat perspectief bied voor de komende wedstrijden!

 

Goede en leerzame oefenwedstrijd!

Onder Siberische omstandigheden -5 graden vertrokken we naar WVV om tegen de plaatselijke WVV JO10-1 te spelen. De wedstrijd begon om 09.00.

Het kunstgrasveld lag er fantastisch bij. Mooi kort gemaaid en geen hobbel in het veld?

We speelden 8 tegen 8 zonder wissel.

Op het doel stond Dylan. De verdediging bestond uit Julian, Mike en Robin. Centrale middenvelder was Arjen en voorin stonden van links naar rechts: Bram, Thijs en Justin.

Onze jongens trapten af en de bal werd gelijk rond gespeeld. WVV JO10-1 speelt 1ste klas en dat bleek ook uit het voetbal. Ze jaagden op de bal en ze speelde zowel individueel als team goed. Combinaties werden uit de hoge hoed getoverd wat het kijkplezier vergrootte. Onze jongens hadden moeite om WVV te stoppen. Sommige aanvallen waren behoorlijk gevaarlijk. Gelukkig stond Dylan in het doel, die een aantal zeer goede reddingen had.

WVV scoorde dan ook uit 1 van de aanvallen. 1-0. Onze jongens gaven geen krimp. Ze stropten de mouwen figuurlijk op en ze begonnen te voetballen. Voorin werd door Thijs, Justin en Bram goed gejaagd op de bal. Arjen begon mooie steekpasses en dieptepassen te geven en onze verdedigers kregen meer grip op de aanvallers van WVV. Uit een aanval die werd opgezet door Arjen kwam de bal bij Bram. De bal werd door Bram strak voorgezet en Thijs kon de bal mooi intikken. Goal 1-1.

WVV ging vervolgens meer druk zetten en met strakke combinaties zochten ze steeds ons doel op. Het resulteerde in 2 tegengoals. 3-1. Toen was het weer aan ons om mooi voetbal te laten zien.

Uit een mooie corner van Justin kopte Bram prachtig in! Goal 3-2.

Na de aftrap kwam de bal bij Arjen en met een steekpass werd Mike bediend. Een mooie uithaal van een behoorlijke afstand was onhoudbaar voor de doelman. Goal 3-3 De wedstrijd kantelde. Justin had mooie acties en stond vaak op de goede plek. Thijs en Bram bleven ook goed de lijnen bezetten en jagen. Onze verdedigers Julian en Robin hadden de smaak ook goed te pakken, want de tegenstander kreeg steeds meer moeite om acties op te zetten. Een dribbelactie van Arjen met een snoeihard schot met links, spatte op de paal.

WVV kreeg wat lucht en zij scoorden voor de rust nog 1 keer. 4-3

In de rust werden nog wat aanwijzingen gegeven.  De tweede helft werd een waar spektakel stuk. We begonnen welvarend! De strijd op het middenveld werd gewonnen en een aantal kansen volgden. Afstandsschoten van Julian en Robin gingen net naast. Het was echter WVV dat scoorde uit een counter. 5-3. Dit is gelijk een punt van aandacht. Op het moment van een tegenaanval is het belangrijk dat de ruimtes wel zo snel mogelijk worden dichtgelopen.

Na dit doelpunt was het ons team wat de klok sloeg! Prachtige combinaties (een beetje tikkie takkie voetbal) was een lust voor het oog om te zien. Uit 1 van de aanvallen kwam een corner. Justin tikt de bal kort naar Arjen. Met een prachtige voorzet kwam de bal voor de voeten van Mike, die mooi aannam en beheerst inschoot. Goal 5-4.

Vervolgens kwam de bal middels een vloeiende aanval via Arjen, Bram, Justin bij Thijs die uithaalde en scoorde. Goal 5-5.

Af en toe probeerde WVV er nog uit te komen maar Dylan gaf geen cadeautjes weg.

Er volgden nog vele aanvallen en kansen voor onze jongens. Maar de scherpte was even weg. De tegenstander heeft een uitstekende keeper die veel ballen pakte.

Uiteindelijk was het slotakkoord voor onze jongens. Arjen pikt de bal vanaf de linkerkant op, passeert 3 man en met een mooie schuiver wordt de keeper van WVV geklopt. Goal 5-6.

Het was een mooie leerzame oefenwedstrijd. De jongens hebben ondanks de vorst goed gespeeld!

 

Bekerdroom duurt voort!

Omdat onze jongens groepswinnaar zijn geworden in de bekerronde, mogen we meedoen aan de knock out fase. We zijn gekoppeld aan SV Mussel. We spelen thuis. Afgesproken is ook i.v.m. het koude weer om 9 tegen 9 te spelen. Beide teams hebben dan minder wissels.

We begonnen met Dylan in het doel. Tom, Dover en Mike begonnen als verdediger. Op het middenveld begonnen Justin, Natnael en Robin. Voorin starten Arjen en Thijs. Julian en Bram begonnen aan de zijkant. Robert onze vaste scheidsrechter vloot weer een goede wedstrijd.

Scheemda trapte af en de bal werd eerst een paar keer overgetikt. Het was al bijna 2 weken geleden dat er getraind was, dus moest er even weer het “goede gevoel” aan de bal komen. Af en toe was er een spelde prik van onze jongens en Thijs mikte net naast na een goede pass van Arjen.

SV Mussel liet zien dat zij ook goed konden voetballen. Een verre uittrap belande bij de spitsen van Mussel. Ze stonden helemaal vrij en liepen recht op onze doelman af. Gelukkig had Tom dat vroegtijdig gezien en met een geweldige sprint en blok werd een doelpunt voorkomen.

Voor onze jongens een sein om allemaal scherp te spelen. Een aanval via Robin die Arjen mooi aanspeelde werd niet beloond. Een afstandsschot van Arjen werd gepareerd door de keeper.

Er kwamen mooie combinaties tussen Justin, Robin, Thijs en Bram. De kansen kwamen maar Mussel stond goed te verdedigen. De eerste goal hing in de lucht voor onze jongens. Na een mooie combinatie tussen Justin, Arjen en Thijs kwam de bal bij Robin die mooi inschoot. Goal! 1-0

Na een corner van Bram kwam de bal voor de voeten van Thijs die de bal goed intikte. Goal! 2-0

Mussel kwam ook met spelde prikken en soms gevaarlijk voor ons doel. Onze verdedigers Mike, Dover, Robin en Julian gaven geen krimp. Op het middenveld bikkelde Nathnael en vocht om elke meter en geeft mooie korte passes. Je kunt beter met hem spelen dan tegen hem spelen. Nog voor de rust werd een veilige marge opgebouwd, nadat een mooie actie van Tom werd beloond met een geweldige goal! 3-0  Na de rust was het team iets omgezet. Mussel had het door en ze kregen vleugels. Een tegendoelpunt liet niet lang op zich wachten. Onze verdediging was niet adequaat genoeg en per abuis werd in het eigen doel geschoten en dat kwam mede door de druk die Mussel had opgevoerd. Goal! 3-1

Maar onze jongens tonen veerkracht. Het team wordt weer omgezet en onze jongens beginnen weer te voetballen. Een mooie pass van Robin kwam bij Arjen die de bal snel aannam en met links schoot en via binnenkant paal raak schiet. Goal! 4-1

Wat er vervolgens gebeurde is amper te beschrijven. Er wordt steeds gehamerd op overspelen en dat voerden ze perfect uit! De mooiste voorzetten werden gegeven. Alleen de afwerking ging dan net mis!

Mussel probeerde wel steeds om gevaarlijk te worden maar Dylan en de verdedigers, Julian, Dover, Mike, Robin en Nathael stond steeds goed opgesteld. Na een mooie combinatie vanaf links tussen Tom en Arjen kwam de bal bij Thijs die de bal na half keeperswerk inschoot. Goal! 5-1

Onze jongens bleven druk zetten en een corner van Arjen kwam voor de voeten van Dover die genadeloos uithaalt. Goal 6-1. Er volgden nog mooie mogelijkheden over en weer en nadat de scheidsrechter de wedstrijd had afgefloten was de blijdschap groot. Op naar de volgende ronde.

Reguliere overwinning opgehaald.

Op zaterdagmorgen 2 december ging de reis naar Midwolda waar de plaatselijke MOVV ons verwelkomde. Gelijk werden praktische zaken opgelost en afgesproken dat er 8 tegen 8 wordt gevoetbald. Iedereen was aanwezig en met 11 spelers begonnen er drie spelers  als reserve. 

Het was best fris met temperaturen onder het vriespunt. We begonnen met Dylan in het doel, in de verdediging; Julian, Dover en Robin. Op het middenveld stonden Bram, Nathnael en Justin. Thijs start in de spits. 

Onze jongens trapten af en de eerste aanval via Justin en Thijs belande in de handen van de doelman. Ook een aanval via Justin en Bram belande in de handen van de doelman.

MOVV speelde redelijk en ze verdedigden als blok. Bij vlagen kwamen ook gevaarlijke aanvallen vanaf hun zijde. Onze verdedigers Julian, Dover en Robin losten het vakkundig op. Af en toe moest Dylan ingrijpen en dat deed hij goed. De communicatie tussen de keeper en de verdedigers gaat redelijk goed, maar soms kan het nog iets beter. 

Een aantal corners van MOVV werden goed verwerkt. Onze middenvelders bikkelden om elke meter. Nathnael speelt scherp en fel. Hij is een echte ballen veroveraar. De tegenstander heeft meestal het nakijken.

Omdat vanaf rechts best lastig voetballen was (slecht gedeelte van het veld) gingen er veel aanvallen vanaf links. Arjen gaat een mooie actie aan en versierd een corner, maar de keeper staat goed opgesteld. 

Opnieuw volgt een actie. Mike verovert de bal en tikt de bal door naar Arjen. Een actie volgde met een scherpe voorzet op Justin. Jammer genoeg miste Justin net. De rebound van Bram ging naast.

Tom gaat een dribbel aanzetten en we krijgen een corner. Uit een corner van Justin komt de bal voor de voeten van Tom. Zijn schot wordt geblokt door de verdediging. Justin maakt een actie en schiet op de paal. De druk werd opgevoerd en een afstandsschot van Arjen ging rakelings naast. 

De eerste helft zat er bijna op en het was nog steeds 0-0. Maar onze jongens bleven vechten. Nathnael verovert de bal en passed gelijk door op Thijs die beheerst inschiet. Goal! 0-1 

Als slotstuk van de eerste helft was er een mooie voorzet van Robin. Helaas werd de bal door Thijs naast geschoten. Na het laatste fluitsignaal werden de kleedkamers opgezocht.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en vol goede moed gingen we aan de tweede helft beginnen.

De tweede helft was 1 richtingsverkeer. MOVV werd helemaal vastgezet en het was wachten op de goals voor onze jongens. Dit liet dan ook niet lang op zich wachten. Het was koud en Dylan heeft een dikke winterjas aangedaan. Hij had niets te doen. Diverse acties volgden door Thijs, Bram, Nathnael, Robin, Mike, Tom en Justin, maar zonder resultaat. Of de laatste pass was niet altijd scherp of de keeper stond in de weg. Een mooie actie van Bram werd goed afgerond. Goal! 0-2

Het derde doelpunt volgende snel door een combinatiespel die begon bij Dover. De bal ging via Nathnael, Bram bij Thijs die de bal intikte. Goal! 0-3

Bram had nog een mooie actie maar de bal raakte de lat en ging over.

Na een aanval van MOVV kwam de bal bij Mike. Hij passeerde een aantal spelers en met een geweldig schot op doel van links ging de bal in de bovenhoek. Thijs tikte de bal nog aan. Goal 0-4

Vervolgens begon Dover aan een actie. Met een fraaie voorzet kwam de bal voor de voeten van Tom die beheerst inschiet. Goal! 0-5

Een corner van Bram kwam voor de voeten van Dover die beheerst inschiet. Goal! 0-6

Justin gaf een mooie pass op Bram die gelijk doortikte op Arjen. Met een geweldig schot ging de bal net naast. 

Het zevende doelpunt hing in de lucht. Arjen verovert de bal op het middenveld en gooit zijn snelheid in de strijd. Hij passeert een aantal spelers en met een scherpe voorzet werd Dover bediend die de bal zuiver het doel intikt. Goal 0-7

Tom en Robin verdedigden centraal en de linkerkant, Julian rechtsback. Dit blok zorgde ervoor dat er geen gevaarlijke aanvallen meer kwamen van de tegenstander. Justin deed goede loopacties en creëerde daarmee ruimte voor andere spelers.

Arjen liet zijn snelheid vanaf rechts zien en gaf een gave voorzet op Justin. Jammer genoeg ging het schot van Justin tegen de tegenstander aan.

MOVV had nog een corner en de keeper ging mee naar voren. Alleen de laatste man bleef op het middenveld staan. De corner werd onderschept door Justin die de bal gelijk doortikte naar Arjen. Met een actie vanaf ons eigen strafschop gebied ging Arjen een rush aan. Met links schoot Arjen de bal op het doel. De bal werd gestuit door de paal. 

Dit was ook de laatste actie want de scheidsrechter floot de wedstrijd af.

Op een moeilijk veld is een goed resultaat geboekt.

 

Verslag wedstrijd Scheemda Noordster (25nov17)

De tegenstander van vandaag, Noordster laat uiteenlopende resultaten zien, van een 12-0 verlies tegen Noordster tot een aantal mooie overwinningen. Tot nu 4 gewonnen, 3 verloren, een niet te onderschatten tegenstander.

Het is prachtig weer als de wedstrijd, wederom onder de leiding van de voortreffelijk fluitende Robert Jager, begint. Koud maar zonnig. We zijn compleet, spelen 8 tegen 8. De jongens beginnen goed aan de wedstrijd, er wordt overgespeeld. De posities worden goed gehouden en Noordster komt er niet aan te pas. Alleen verdedigend staan ze goed en ze hebben tevens een goede keeper. Wel is al te zien dat een aantal spelers van Noordster wel een potje kunnen voetballen.

De eerste helft eindigen we met een verdiende 4-0 voorsprong. Qua kansen had het wel twee keer zo veel kunnen zijn. Bram scoort na een mooie actie, op aangeven van Arjen, de 1-0, Thijs scoort de 2-0 en de 3-0, echte spitsengoals. Kort op de verdedigers staan en snel schieten. Waarbij hij de bal krijgt aangespeeld door ons middenveld. De 4-0 wordt wederom gemaakt door Bram. Op het middenveld heersen we door het goede spel van Arjen, Natnael, Bram en Justin. En Noordster? Geen kans gehad, dankzij de zeer goed spelende verdediging, Julian, Mike, Tom, Dover en Robin. Waarbij de verdedigers vaak inschuiven en de aanval ondersteunen waardoor we continue met een man meer lijken te staan. Tom en Dover schuiven vaak door, Mike en Natnael onderbreken continue de aanval, Julian en Robin met hun snelheid lopen de tegenstander er continue uit en ze leidden menig aanval van ons in. En Dover staat steeds op de goede plek en ziet de vrije man staan. Thijs houdt de positie voorin bezet als een echte spits en mede daardoor scoort hij. En Dylan kon lekker van de zon genieten, maar dat zou nog veranderen.

In de rust vertellen we de jongens dat ze goed spelen, zo door moeten gaan en om scherp te beginnen roepen we nog onze strijdkreet. Maar dat had Noordster waarschijnlijk ook gedaan. Het lijkt of er een compleet ander team op het veld staat. Noordster speelt over het midden naar voren en is echt aan het voetballen. Bij ons slaat wat twijfel toe, er wordt een beetje te voorzichtig gevoetbald en het gat tussen verdediging en middenveld is bij ons te groot, we worden overlopen. Dylan doet wat hij kan, maakt nog wat reddingen, maar het kan niet uitblijven, goal: 4-1. En even later 4-2. Het wordt spannend en leuk.

Noordster is scherper, fanatieker en voetbalt goed. Door te wisselen wordt geprobeerd meer balans in het team te krijgen maar Noordster blijft komen. Wat daardoor echter ook gebeurt is dat er veel ruimte is voor onze aanval. Bram ontvangt de bal, ziet Justin vrij staan en geeft een mooie dieptepass. Justin sprint met de bal aan de voet naar de keeper en schiet de bal mooi in de goal 5-2. We hebben weer lucht. Noordster echter gaat door zoals ze zijn begonnen in de 2e helft. Een vrije bal wordt goed genomen en het is 5-3. Daarna zijn er 4 uitgespeelde kansen voor ons maar de keeper van Noordster houdt alles tegen. Dan heeft Tom er genoeg van. Hij krijgt de bal op eigen helft, passeert drie man na een lange dribbel en stuurt de keeper in de verkeerde hoek (6-3). We pakken het heft weer in handen. Vervolgens zorgt Tom ook nog uit een corner van Arjen voor de 7-3. De eindstand.

 

Het was weer een prachtige wedstrijd met veel inzet, soms goed combinatievoetbal en een leuke tegenstander.

 

Na degelijke winst is er weer een sprankje hoop!

Het was vroeg op voor onze jongens en de ouders. Er stond een belangrijke wedstrijd tegen Bato op het programma en de aanvangstijd was 09.00 uur. We speelden 8 tegen 8 en hadden 1 wissel.

Doelman was Dylan, Verdediging: Tom, Mike en Robin. Middenveld: Bram, Nathnael, Justin en spits was Arjen. Als wissel begon Thijs.

Onder goede weersomstandigheden met prima veld werd de wedstrijd gespeeld.

 Onze jongens trappen precies om 09.06 uur af en gelijk werden de combinaties opgezocht. Dit resulteerde dan ook gelijk in mooie kansen. De verdedigers Tom, Mike en Robin gaven aan dat onze middenveld en spits gelijk druk naar voren moesten zetten. Een afvallende bal van de tegenstander gingen onze verdedigers dan wel vakkundig oplossen. Op het middenveld ontdoet Arjen zich van zijn tegenstander en met een mooie diepte pass wordt Bram aangespeeld die uithaalt. Goal 0-1. Justin maakte acties op rechts en gaf mooie voorzetten, maar de scherpte ontbrak vaak bij het doel om het af te maken.

Vervolgens speelt Arjen de bal met de juiste snelheid naar Bram die schiet. Een prachtig schot, maar helaas op de kruising. Er komt er een mooie combinatie vanaf rechts (een soort tikkie takkie)  via Tom, Justin, Bram naar Arjen. Helaas ging zijn schot net naast. Omdat dit naar meer smaakt, dacht Robin dit kunnen we ook vanaf de linkerkant. De bal kwam vanaf Robin via Thijs bij Justin. Helaas ging Justins  schot naast. Af en toe kwam Bato eruit en hun spits was lang en snel. Maar wij hadden Mike centraal achterin staan en die onderschepte menige aanvallen van deze spits.  

Uit een corner door Justin, schiet Robin net naast. Ook een mooie afstandsschot van Robin suisde net over het doel. Nathnael bikkelde op het middenveld en veroverde weer vele ballen en paste gelijk naar een medespeler. Een schot van Nathnael zelf, ging ook maar net naast. Thijs speelde voorin en bleef steeds jagen op de verdedigers, die daardoor nerveus begonnen te worden. Ook hun keeper ging daarin in mee. Hij trapte niet goed uit en Arjen pikte de bal op. Hij maakt een mooie dribbel actie en scoort met een mooie geplaatst schot in de verre hoek. Goal 0-2.

Robin gaat vervolgens op avontuur en schiet. De keeper redt half en Bram schiet vanuit de rebound, maar mist. Ook Justin, Thijs en Arjen waren soms net te laat om aanvallen om te zetten in doelpunten. Dylan heeft in de eerst helft nog 2 sublieme reddingen gedaan en stond op de juiste plaats. Nadat de scheidsrechter aangaf dat het rust was, werden de kleedkamers opgezocht.

 Tijdens de rust hebben we aangegeven dat de scherpte voorin beter moest, maar dat er verder wel goed werd gespeeld.

 Na de rust gingen onze jongens voortvarend van start. Robin ging gelijk een rush beginnen en schoot. Helaas ging het schot over. Bato ging toen de mouwen opstropen en ging de strijd aan. Dylan heeft ons toen 2x keer goed gered met opnieuw goede reddingen. We stonden als team even te afwachtend te spelen. Gelukkig hadden onze jongens het ook door, nadat Tom en Mike iedereen even wakker hadden geschud.

Nadat de bal werd onderschept door Nathnael kwam de bal bij Arjen. Een actie vanaf links volgende en met een afstandsschot werd de bal in het doel geschoten. Goal 0-3

De wedstrijd werd levendig en Justin en Bram bemoeiden zich meer en meer met het spel. Thijs was ook feller waardoor ook de strijd op de vleugels werd gewonnen. Justin veroverde de bal en passed mooi op Arjen. Een actie vanaf links volgde met een voorzet. Thijs stond op de juiste plaats en met een geweldige aanname en schot werd de bal in het doel geschoten. Goal 0-4

Diverse corners werden genomen door Justin. Uit 1 van corners schoot Thijs net naast. Uit een andere corner kwam de bal op de voet van Tom die genadeloos de bal in het doel knalde. Goal 0-5

Vervolgens kwam er een aanval vanaf rechts. Justin tikte door naar Bram die de bal doortikte naar Tom. Uit een vloeiende beweging schoot Tom de bal met een mooie boog in de verre hoek. De keeper stond aan de grond genageld. Een fantastische goal.  0-6

Uit een goed genomen corner van Justin werd het hoofd van Bram gevonden, die fraai inkopte. Goal 0-7. Nadat Bato had afgetrapt, pikt Mike de bal op en maakt een actie. Met een mooie pass zet hij Bram vrij voor het doel. Bram schiet beheerst in. Goal 0-8

Bato ging nu vol op de aanval en na wat geklungel bij ons team werd nog tegen gescoord. 1-8

Onze jongens gingen gelijk weer jagen op een goal en met een hele mooie crosspass van Arjen werd Bram aangespeeld. Zijn schot ging net naast.

 

We hadden nog wel langer willen spelen maar de scheidsrechter floot af. Bij Bato gaan de minuten kennelijk sneller dan bij andere verenigingen. Voor ons gevoel hadden we nog 5 minuten moeten voetballen. Maar niet getreurd, de buit is binnen. En nadat het bericht ons bereikte dat onze grootste concurrent gelijk heeft gespeeld, hebben we weer een beetje hoop!

Eerste verlies waar een punt verdient was, op een prachtige grasmat!

Deze wedstrijd was een wedstrijd op zich. Beide ploegen Sc Scheemda en Kroonpolder hadden nog niet verloren. De ploeg die wint, staat dan met 3 punten ‘los’ bovenaan. We speelden 8 tegen 8 en Robert Jager floot weer een prima wedstrijd.

 Nadat er vorige week stevige kritiek was op het veld wil ik in de eerste plaats de vereniging een dikke pluim geven voor de voortreffelijke grasmat waarop onze jongens konden spelen!!

 Onze startopstelling was: Dylan in het doel, Tom, Dover en Mike in de verdediging, Arjen, Nathnael en Bram op het middenveld en Thijs als diepe spits. Justin en Robin begonnen als wisselspeler.

 Onze jongens hadden de tos gewonnen en mochten aftrappen. We wisten dat het een wedstrijd zou worden, die op het scherpst van de snede en met veel inzet gespeeld moest worden. De tegenstander had grote fysieke jongens lopen. We hadden afgesproken dat we gedoseerd gingen aanvallen. De eerste spelde prikken werden dan ook uitgedeeld na een combinatie tussen Bram en Arjen. Helaas ging het eerste schot naast. Ook een tweede aanval vanaf rechts waar Tom de bal doorspeelde naar Thijs en met een goed schot de zijkant van het net raakte.

Kroonpolder begon in hun favoriete spel te komen. De keeper trapte ver uit en voorin waren 2 grote spelers die de bal dan oppikten. Ze probeerden dan zo snel mogelijk naar ons doel te komen. Ons team coachte zich zelf goed en diverse aanvallen van Kroonpolder werden vroegtijdig onschadelijk gemaakt. Dylan onze keeper liet zien waarom hij eerste keus is. Met fabelachtige reddingen heeft hij diverse schoten van Kroonpolder gestopt. Tussen de zevende en twintigste minuut van de eerste helft was Kroonpolder bovenliggende partij. Een aantal corners van Kroonpolder werden vakkundig weggewerkt door Dover, Tom, Mike of Dylan die de bal uit de lucht ving.

Uit 1 van de corners kwam dan toch een doelpunt voor Kroonpolder. Een diagonaal schot werd in de verre hoek geschoten. Goal 0-1

Als Kroonpolder dacht dat hiermee de ban was gebroken kwamen ze bedrogen uit. Onze jongens stropten de mouwen op en de laatste 7 a 8 minuten waren voor ons. Een actie van Bram en Justin kwam in de voeten van Robin. Helaas ging het schot net naast. Op het middenveld was Nathnael aan het bikkelen en menig afvallende bal werd door Nathnael vakkundig onderschept en werd gelijk de bal naar voren geschoten. Een mooie pass van Arjen kwam in de voeten van Bram die beheerst schoot. De keeper van Kroonpolder redde voortreffelijk. Na een combinatie tussen Robin, Justin en Thijs werd de bal opnieuw gekeerd door de keeper van Kroonpolder. Na dit schot werden de kleedkamers opgezocht.

 In de rust hebben we het team een compliment gegeven voor de strijd en passie die ze leveren in het veld. We hebben afgesproken dat we volle bak gaan in de tweede helft. We zagen namelijk dat Kroonpolder de hoge snelheid van onze jongens niet bij kon houden.

De tweede helft was compleet anders. Er was maar 1 team die voetbalde en dat waren onze jongens. Dylan had de tweede helft weinig tot niets te doen.

Onze jongens strooiden met aanvallen maar (het is al eerder genoemd) Kroonpolder heeft een voortreffelijke keeper. Die pakte de meest onmogelijke ballen. Onze verdedigers Tom, Dover en Mike speelden met veel overtuiging en hun spitsen hadden geen schijn van kans.

Ons middenveld met Arjen, Bram, Nathanel, Justin en Robin speelde zoals verwacht met combinaties, acties en afstandsschoten. Thijs bleef voorin jagen maar de bal wilde er maar niet in.

Een vrije trap van Bram werd geblokt. Een vrije trap van Arjen ging net over, de bal kon en mocht er niet in. Justin had nog een mooie actie en dat leverde nog een hoekschop op. Uit de corner schoot Robin net naast.

 

Nadat de scheidsrechter had afgefloten was de eerste nederlaag een feit. Echter niet getreurd! We hebben dan wel geen punten gepakt, maar de grootste winst zit in de karakter en strijdlust. Onze jongens hebben top gestreden en gevochten!

 

Veel goals, redelijk spel op knollenveld.

 Voor de wedstrijd was er het gevoel dat het een makkelijke wedstrijd zou worden. Onze tegenstander had al veel tegendoelpunten geïncasseerd. We spelen 8 tegen 8. We hebben 3 wissels. Onze vaste scheidsrechter Robert floot de wedstrijd.

 Onze jongens trappen af en willen de tegenstander gelijk onder druk zetten.  Een vrije intikbal van Tom en een afstandsschot van Arjen gingen er niet in. We waren toch niet helemaal scherp, want de tegenstander gaat met een counter naar ons doel. De verdedigers stonden niet goed op te letten en bij de schuiver van de tegenstander kreeg Dylan de bal niet klemvast. Bij de rebound tikte de tegenstander de bal in het doel. Goal. 0-1. Onze jongens pakken de draad gelijk weer op en gaan vechten als leeuwen. De corners worden genomen door Justin. Uit 1 van de corners wist de tegenstander geen raad en schoot in eigen doel. Goal 1-1.

Er volgden acties van Tom, Arjen en Dover maar de scherpte was niet voldoende aanwezig.

Uit 1 van de acties volgde een corner die door Thijs wordt genomen. De bal komt voor de voeten van Nathael die de bal van een meter of 12 snoeihard, laag en geplaatst in de rechterhoek schiet. Goal 2-1. Bram kopt nog een keer over na een voorzet van Justin. Arjen raakt nog de lat. Julian was als rechtsback zeer op dreef en deed goede verdedigende acties. Dover is onze rots in de branding als centrumverdediger met goed spelinzicht. Mike en Robin zijn de betrouwbare verdedigers  met aanvallende intenties. Dylan had na zijn tegengoal verder weinig te doen. Wel zorgt hij er met zijn mooie verre uittrappen voor dat de aanval gelijk weer opgepakt wordt. De goals vliegen de tegenstander om de oren. Dover schuift door naar het midden en schiet. De keeper redt niet goed en Thijs kan intikken. Goal 3-1. Even later passeert Justin een paar tegenstanders en schiet beheerst in het doel. Goal 4-1. Er volgt nog een afstandsschot van Arjen en Tom, maar de keeper pareert deze schoten. Bram heeft nog een lobje maar deze belandt op de bovenkant van de lat. Voor de rust werd nog 1 keer gescoord. Bram passed op Arjen die vanaf links een actie aangaat en de bal in de verre hoek schiet. Goal 5-1.

 

Tijdens de rust is aangegeven dat het veld slecht is, maar dat er toch geprobeerd moet worden te voetballen. We gaan in de tweede helft gewoon op de huidige spelwijze door.

 

Nadat NWWC had afgetrapt werd er gelijk weer druk gezet en de bal veroverd. Er volgden weer vele acties maar de keeper hield veel ballen tegen. Robin had nog een mooie afstandsschot, maar de keeper red ternauwernood. Vervolgens komt er een mooie voorzet van Julian die op de voeten van Arjen komt en genadeloos uithaald. Goal 6-1

Vervolgens kwam er een schot van Bram, maar de keeper red half. Thijs tikt de bal alsnog in het doel. Goal 7-1. De 8-1 was van Thijs na een hele mooie voorzet van Tom.

Tom passeert een aantal tegenstanders en met een strakke pas bediend hij Robin die genadeloos uithaalt. Goal. 9-1

Bram raakt nog de lat en Mike schiet over. Nathael bikkelt op het middenveld en veroverd veel ballen. Een afstandsschot van Dover werd slecht verwerkt door de keeper en Thijs kon intikken. Goal 10-1. Toen was het Dover time. Vanuit de verdediging ging Dover op avontuur en schiet snoeihard de bal tegen het net. Goal 11-1

Na een overtreding op Bram werd een vrije trap toegekend. Bram neemt de vrije trap en schiet de bal prachtig in de rechterhoek. De keeper was kansloos. Goal 12-1

Opnieuw kreeg ons team een vrije trap. De vrije trap komt voor de voeten van Tom die beheerst

schiet. Goal 13-1

De laatste goal bleef niet lang op zich wachten. Arjen gaat een actie aan vanaf links en schiet de bal tegen de paal. De bal schiet terug op het veld en Tom schiet de bal in het doel. Goal 14-1.

 

Dit was ook de eindstand. 

 

Goed voetbal beloond!

 Na een toeristische route kwamen we aan bij WVV om tegen JO11-4 te voetballen. We werden door een vriendelijke trainer van JO11-4 verwelkomd. Koffie werd aangeboden en 8 tegen 8 voetballen was snel geregeld. We waren met 9 spelers en Dover begon deze keer langs de zijkant.

 Om niemand tekort te doen in het verslag wil ik beginnen te melden dat iedereen fantastisch heeft gevoetbald! Als een hecht team hebben jullie de wedstrijd uitstekend gespeeld!

 WVV trapt af en probeert gelijk de bal rond te spelen om zodoende onze jongens onder druk te zetten. Echte kansen leverde het voor WVV niet op. Onze keeper Dylan had de eerste helft dan ook weinig te doen. Dit kwam mede door goed verdedigd werk van Julian. Die stond zijn mannetje en als Julian de bal had werd er gelijk vooruit gespeeld. Scheemda speelde wel veel op de helft van de tegenstander, maar echte gevaarlijke kansen waren er in het begin niet. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Halverwege de eerste helft kwamen de eerste spelde prikken. Corners van Justin werden op het doel geschoten, maar dan stond er weer een woud aan benen in de weg. En het was jammer dat de keeper van WVV zo groot was. De keeper kon hoge ballen daardoor goed vangen. Onze jongens bleven het proberen. De eerste goal hing in de lucht. Vlak voor tijd werd er dan ook gescoord. Mike passte door naar Justin die mooi doortikte naar Arjen. Met een mooi geplaatste schot in de verre hoek, was het raak. Goal! 0-1 Nadat de goed fluitende scheidsrechter de eerste helft had afgefloten zochten we de kleedkamers op.

Ondanks de goede wil  waren er in de eerste helft ook nog een paar aandachtspunten. Regelmatig wordt er van positie gewisseld door de wissels. Dat betekent dat er dan ook op die nieuwe posities gespeeld dient te worden. Bovendien moet er meer samengespeeld worden. Dan zullen er ook meer doelpunten vallen. Dit werd de jongens tijdens de rust meegegeven en een juichkreet werd dan ook snel gemaakt.

 

De tweede helft begint en onze jongens trappen af. Gelijk werd voetballend het doel opgezocht door mooie combinaties. Julian tikt de bal naar Tom op het middenveld die in 1 beweging Thijs bedient. Thijs tikt gelijk door naar Bram die snoeihard de bal in de korte bovenhoek schiet. Goal! 0-2

Daarna volgde een mooie actie van Dover die opschoof vanuit de verdediging naar het middenveld. Op het middenveld ging Dover een 1 tweetje aan met Tom. Dover kreeg de bal precies weer op de voeten en haalt genadeloos uit! Goal! 0-3

Bij WVV was er iets geknakt. Ze hadden geen antwoord op het goede combinatiespel van onze jongens. Onze jongens bleven druk zetten. Rushes van Mike over de linkerkant bracht gevaar voor het doel van WVV. Ook vanaf de rechterkant kwam gevaar door Bram. Tom jaagde op de bal om het spel van WVV te ontregelen. Justin deed leuke acties door mooie passes te geven.

Uit 1 van de acties volgende een corner die door Thijs werd genomen. De bal komt voor de voet van Bram die uithaalt. De keeper pareert de bal vakkundig. Echter Arjen stond goed opgesteld en schiet in de rebound genadeloos hard de bal tegen de netten. Goal! 0-4

Na de aftrap wordt er weer gelijk naar voren gespeeld. Arjen passed strak en hard in op Thijs die vervolgens de keeper rustig uitspeelt en scoort. Goal 0-5

De volgende goal was 1 uit het boekje. De bal ging via Julian, Arjen, Tom, Dover, Justin naar Thijs die heerlijk raak schoot. Goal! 0-6

Er volgden nog vele kansen waarbij overspelen een betere optie was dan zelf schieten. Het slotstuk was voor Tom die vanaf links een hele mooie actie maakte en de bal hard in de netten joeg. Goal 0-7

 

De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen, echter de doelman van WVV was heel goed. 

Swingend Sc Scheema JO11-01 wint met dubbele cijfers

 Onder goede weersomstandigheden werd er gevoetbald tegen Heiligerlee JO11-2G. De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van Robert Jager. We spelen 7 tegen 7.

 Vooraf wisten we niet precies waartoe onze tegenstander in staat was. We hadden afgesproken dat er direct druk op de tegenstander gezet zou worden. Maar gebeurde dat ook? Nou en of. Bij rust was het 5-0, maar het had wel 10-0 kunen staan.

Tom schoot tegen de paal, tegen de lat en over. Thijs dacht wat Tom doet, kan ik ook. Paal, lat en naast schieten. Justin liep van cornervlag naar cornervlag om hoekschoppen te nemen maar de bal ging er maar niet in. Om nog meer druk te zetten werd de verdediging gesommeerd om ook druk te zetten. De tegenstander stond met de rug tegen de muur! De eerste goal bleef dan ook niet lang op zich wachten. Arjen onderschept de bal kapt en schiet in de linkerhoek. Goal 1-0

Nathnael is onze “stofzuiger” op het middenveld. Onbevangen maar beheerst, veroverd hij de ballen van de tegenstander en met een goede pass vindt hij zijn medespelers. Uit één van deze passes neemt Thijs de bal mee en schiet in het net. Goal 2-0.

De tegenstander wist het niet meer en ook de keeper die vele reddingen verrichte, was even van slag. Een verkeerde uittrap belande voor de voeten van Arjen die de bal beheerst de korte hoek inschiet. Goal 3-0

Justin nam een corner vanaf links en Mike drukt de bal met zijn borst in het doel. Goal 4-0

Julian had nog een aantal kansen maar jammer genoeg gingen deze kansen er net niet in. Toch bleef de volgende goal niet lang op zich wachten. De tegenstander maakt hands in het strafschop gebied en de scheidsrechter floot terecht voor een penalty. Robin nam de penalty en schoot de bal onberispelijk in het net. Goal 5-0.

Middels driehoekjes (Justin, Thijs, Tom en Bram, Julian en Mike) werden aanvallen opgezet maar de verdediging en keeper stonden goed opgesteld om de laatste acties eruit te halen.

En Dylan, onze keeper die aanvoerder was, zette onze verdediging steeds goed neer als er een uitbraak van de tegenstander dreigde te komen.

Er was nog een fantastische cross pass van Robin vanaf links die voor de voeten van Thijs kwam. Helaas ging de bal niet in het doel. Nadat de scheidsrechter affloot voor de eerste helft werd de kleedkamer opgezocht.

 Na de rust gingen onze jongens gelijk weer goed voetballen. Soms werden acties te lang doorgevoerd waardoor de tegenstander de bal op het laatste moment kon wegtrappen. Uit één van de acties kwam een corner die door Justin werd genomen. De bal kwam voor de voeten van Arjen die in één keer de bal snoeihard in het doel schiet. Goal 6-0

En wat deed de tegenstander. Die probeerde onder de druk vandaan te komen. Dit lukte en er werd een tegendoelpunt geïncasseerd. Goal 6-1.

Tom die veel meters maakte en kansen creëerde werd beloond met een prachtige doelpunt. Tom knalde de bal in het net! Goal 7-1.

Nathnael speelde in de tweede helft net zo bevlogen als in de eerste helft. Diverse kansen waren er voor onze jongens. Bram die de paal en lat raakt. Thijs die voorlangs schiet.

Onze verdedigers Julian, Mike en Robin gingen bij tour beurt mee na voren om de aanvallers te ondersteunen. Ze bleven goed communiceren zodat er altijd iemand de spits van de tegenstander in de gaten hield.

Het volgende doelpunt was één uit het boekje. Nathnael passed naar Thijs. De bal wordt meegenomen door Thijs en op het juiste moment komt de voorzet naar Bram en Bram schiet de bal prachtig binnen. Goal 8-1

De volgende goal kwam vrij snel daarna. Arjen zet met een steekpass Thijs vrij voor het doel en hij schiet de bal in de korte hoek. Goal 9-1

Nadat Heiligerlee had afgetrapt kwam de bal bij Mike. Om snelheid in het spel te houden werd de bal gelijk doorgetikt naar Bram. Een actie volgende met een mooie voorzet en Thijs schiet de bal in het doel. Goal 10-1

En wat deed Heiligerlee? Ze kwam gevaarlijk uit maar Dylan kwam goed uit zijn doel en met een meesterlijke redding voorkwam hij een tweede tegendoelpunt.

 

Het slotakkoord was voor onze jongens. Arjen passed op Bram die beheerst de bal binnen schiet. Goal 11-1. Na het laatste fluitsignaal was de overwinning binnen. Een hele goede teamprestatie!

Twee helften Twee gezichten

 Voor onze derde competitiewedstrijd gingen we naar Finsterwolde waar de plaatselijke SJO BTC ons welkom heette. We zijn met 9 spelers vertrokken. 2 spelers waren ziek en Ilan is gestopt met voetballen. Eenmaal aangekomen gingen we ons voorbereiden op de wedstrijd. We speelden 8 tegen 8. Opstelling: Doel: Dylan, Verdediging: Julian, Mike, Robin, Middenveld: Tom, Nathael. Aanval: Thijs, Justin. Langs de lijn stond Arjen.

 De wedstrijd begon en onze jongens begonnen gelijk aan te vallen. De tegenstander bood goed weerstand en ze liepen vaak in de lijn van een schot. Bij de eerste echte gevaarlijke aanval kreeg Thijs de bal van Tom mooi aangespeeld en scoorde met een mooi schot. Goal 0-1. Even later kreeg Justin de bal en die tikte behendig door naar Thijs. Hij schoot…. en de tweede goal was een feit. Goal 0-2.

Op het middenveld bikkelde Nathnael, die heel veel ballen heeft veroverd en met mooie passes een medespeler probeerde te bereiken.

Onze keeper had weinig te doen, want de tegenstander was niet bij machte om een goed lopende aanval op te zetten. Wel bracht hij bijna wel linker verdediger in verlegenheid. Waar de bal gewoon voor het oprapen lag, werd de bal gevaarlijk in de voeten van Mike gespeeld waar ook 2 tegenstanders stonden. Gelukkig was Mike niet van de bal te krijgen en wist de bal weg te trappen.

Was dit een voorbode voor de rest van de eerste helft? Jammer genoeg wel. De tegenstander speelde matig en wij gingen in hun niveau mee. Het was veel op-één- kluitje-voetbal en er werd te weinig overgespeeld. Wel moet gezegd worden dat SJO BTC een geweldige keepster had, die veel ballen wisten te vangen en te pareren. Gelukkig floot de scheidsrechter de eerste helft af.

 Tijdens de rust werd kort en krachtig de eerste helft besproken. De spelers vonden zelf ook dat het beter moest. Een excuus was dat het veld slecht was. Dat klopt, maar de tegenstander speelt op het zelfde slechte veld. Met opgeheven hoofden ging de jongens naar het veld voor de tweede helft.

 Onze jongens lieten duidelijk ander voetbal zien in de tweede helft. Ze stonden beter op hun positie en speelden meer over. Onze verdedigers Julian, Mike en Robin stonden goed te voetballen. Ze wisten hun tegenstanders het spelen onmogelijk te maken. Als het moest stonden Tom, Nathnael of Arjen op de juiste plaats om de verdediging te ondersteunen maar ook de aanval. Justin en Thijs wisten goede voorzetten te geven en het derde doelpunt bleef dan ook niet lang op zich wachten. En wat deed Dylan in de tweede helft? Vooral op afstand kijken wat er bij het doel van de tegenstander gebeurde. Dylan zijn eerste actie in de tweede helft was het meehelpen zoeken naar de scheidsrechterfluit.

Het derde doelpunt bleef niet lang op zicht wachten. Arjen zette Thijs met een hele mooie steekpass vrij voor het doel en Thijs maakte beheerst zijn derde doelpunt. Goal 0-3.

Arjen maakte vanaf rechts een actie en schoot de bal in de verre hoek. Goal 0—4. Direct na de aftrap werd er weer druk gezet op de tegenstander. Arjen pikt de bal op en een mooie lage afstandsschot belande in het doel. Goal 0-5. Iedereen bleef maar jagen. Justin had mooie kansen vanaf links maar de keepster heeft in de tweede helft ook heel veel ballen tegengehouden.

Bij één van reddingen werd de bal niet goed weggewerkt, waarop Tom heel scherp stond te spelen en de bal snoeihard in de netten joeg. Goal 0-6. Het was één richtingsverkeer. Dan een corner voor onze jongens. Arjen neemt hem vanaf de rechterkant en schiet de bal in één keer in de verre hoek het doel in. Goal 0-7.

Robin had nog kansen vanaf links en Julian vanaf rechts, maar de keepster was weer heel goed. Arjen kreeg de bal nog voor de voeten en passeerde behendig de keeper. Goal 0-8. In het slotakkoord waren er nog hele mooie combinaties tussen Robin, Mike, Tom, Natnael en Justin waarbij de bal uiteindelijk voor de voeten van Julian kwam. Hij schoot en kwam via Thijs is het doel.  Goal 0-9. Een wedstrijd met twee gezichten, waarbij in de tweede helft voortreffelijk is gevoetbald door het hele team!

 

 

 

 Winnen smaakt naar meer. Onze jongens willen ook de tweede wedstrijd in 2 weken tijd tegen VVS JO11-1 winnen. Nu betrof het een competitiewedstrijd. We vertrokken met 10 jongens. Thijs is inmiddels speelgerechtigd en zal dan ook zijn debuut maken tijdens de wedstrijd. Julian begon samen met Thijs aan de zijkant. Met VVS is afgesproken dat we 8 tegen 8 gaan voetballen. We begonnen achterin met Dylan in het doel en de verdediging bestond uit Justin, Dover en Mike. Centraal op het midden stond Arjen. Rechtsvoor stond Bram en linksvoor Robin. Als diepe spits stond Ilan opgesteld.

 VVS heeft de aftrap en de wedstrijd is begonnen. Onze jongens begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal werd direct druk gezet op de tegenstander. Maar ook VVS liet zien dat zij kunnen jagen op de bal. Onze jongens moesten echt gaan samenwerken om bij het doel van de tegenstander te komen. Er kwamen diverse kansen voor onze jongens. Bram schoot de bal tegen de paal, Justin had een aantal schoten naast geschoten, maar de bal ging er niet in. De keeper van VVS (Imre, niet onbekend bij ons) had hele goede reddingen. Ook VVS kreeg kansen, maar onze verdedigers Julian en Mike stonden goed opgesteld en Dover als onze laatste man, bewaarde de rust en het overzicht.

Het wachten was op het eerste doelpunt. Arjen pikt de bal centraal op de middellijn op, hij passeert 2 man en loopt recht op de keeper af. Met een bekeken schuiver beland de bal in het doel. Goal! 0-1

We bleven druk zetten. Robin speelde goed als linksvoor en wist regelmatig de bal voor het doel te krijgen. Ilan ging af en toe combineren met Thijs. Soms stond VVS met de rug tegen de muur.

Toch wist VVS nog gevaarlijk voor ons doel te komen, maar Dylan pareerde het schot van VVS.

Na dit schot was het rust.

 In de tweede helft begon VVS voortvarend. Ze ontregelden onze verdediging en er waren hachelijke momenten voor ons doel. Wonder boven wonder werd er nog niet gescoord. Nadat een speler van VVS door 2 spelers van ons in de mangel was genomen, werd er terecht een vrije trap toegekend aan VVS. Onze keeper heeft de muur neergezet en de vrije trap werd genomen door VVS. Goal 1-1. Het was een hele mooie vrije trap! Onze jongens wisten dat ze het niveau van de eerste helft minimaal moesten evenaren om een overwinning te behalen. Kansen waren er genoeg om weer op voorsprong te komen. De keeper van VVS deed heel veel goede reddingen, waardoor het lang 1-1 bleef. Justin, Arjen en Bram hadden leuke acties en scoringsmogelijkheden. Soms gaat een dribbel te lang door en wordt er niet overgespeeld of wordt een speler vastgezet en krijgt geen hulp.

Met nog paar minuten te gaan werd Thijs de diepte ingestuurd door een mooie diepte pass van Arjen. Thijs nam de bal mooi mee en ging recht op de keeper af, hij schiet beheerst in de linke verre hoek. Goal! 1-2. Wat een prachtig debuut van Thijs. Nadat VVS had afgetrapt werd Dylan nog een keer op de proef gesteld, maar hij gaf geen krimp. Na het laatste fluitsignaal was iedereen erg opgetogen. Een mooie overwinning waarbij beide ploegen leuk voetbal hebben laten zien.

 

 

Positieve start van de competitie

 

Nu de bekerronde is overleefd, is het vizier vanaf nu gericht op de competitie. We spelen in de 4de klasse van de najaarscompetitie. Ons team is compleet en met de tegenstander ASVB/Wedde  is afgesproken dat we 8 tegen 8 gaan spelen. Dat betekent dat we met 3 spelers langs de kant beginnen. De aanvoerder van ASVB/Wedde wint de tos door het juiste getal onder de 5 te raden en mag aftrappen. Tom was aanvoerder van ons team.

 

Precies 10:15 uur begint de wedstrijd onder fantastische  weersomstandigheden. De zon scheen voluit en het voetbalveld lag er als een biljartlaken bij. Alle ingrediënten waren aanwezig om een goede voetbalwedstrijd te spelen.

 

ASVB/Wedde doet de aftrap en probeert de bal gelijk rond te spelen. Onze jongens hadden de opdracht gekregen om gelijk vanaf de aftrap op de bal te jagen. Hiermee kan je de tegenstander onder druk zetten en tot fouten dwingen. Het jagen op de bal ging redelijk. Belangrijk is dat het hele team dit doet. ASVB/Wedde liet zien dat ze mooie combinaties in huis hebben. De bal werd goed rond gespeeld. Uit 1 van de combinaties kwam een aanval die door onze keeper Dylan vakkundig werd gekeerd.

Onze verdedigers Julian, Dover, Mike en Robin moesten hun beste voetbal uit zich halen. Onze middenvelders Ilan, Tom en Nathnael waren attent bij het veroveren van de bal. Als ze de bal hadden, wisten ze vaak onze aanvallers Justin, Bram en Arjen te vinden.

Uit 1 van de aanvallen werd er dan ook gescoord. Tom jaagde door op de bal en veroverde de bal. Via een been van de tegenstander ging de bal over de achterlijn. De corner werd genomen door Justin en die legt de bal panklaar voor Bram. Die bedenkt zich niet en schiet. Goal 1-0.

ASVB/Wedde probeerde de achterstand weg te werken, maar onze jongens stonden goed opgesteld.

De tweede treffer hing in de lucht. Maar aan welke kant? Bij een counter werd via de linkerkant door ASVB/Wedde een mooie aanval opgezet. De linksvoor loopt recht op de keeper af en schuift de bal in de verre hoek. Een mooie goal. 1-1.

Onze jongens rechten hun rug en gingen gelijk weer in de aanval. Arjen had nog een kans maar zijn schot werd door de keeper vakkundig gepakt. Uit een van de aanvallen kwam dan toch een doelpunt. Robin pikte de bal op en tikte de bal door naar Tom die vervolgens een speler uitkapt en schiet. Goal 2-1.

Met nog 5 minuten te gaan in de 1e helft golfde het spel over en weer. Onze spitsen hadden wel kansen, maar de verdediging van ASVB/Wedde was attent. Met nog 1 aanval voor de rust kwam ASVB/Wedde gevaarlijk voor het ons doel. Het missen van deze kans was moeilijker dan de bal in het doel te schieten. Gelukkig was het na deze actie rust.

 

In de rust waarin nog wat tactische aanwijzingen zijn gegeven, was iedereen ervan overtuigd dat het geen gelopen zaak is. De tegenstander speelt goed en heeft ook goede kansen gehad.

 

De wedstrijd wordt vervolgd en onze jongens beginnen scherp aan de tweede helft. Er werd gebikkeld om elke meter. Kansen waren er ook. Tom kon vrij inschieten maar de bal werd op een wonderbaarlijke manier door Tom over het doel geschoten.

In de tweede helft waren onze jongens duidelijk de bovenliggende partij. Af en toe lieten onze jongens gaten vallen waardoor ook onze tegenstander kansen kreeg.

Het slotstuk was voor onze jongens. Arjen ging vanaf de middenlijn een actie aan, speelde 2 man uit en schoot in de verre bovenhoek. Goal! 3-1

Dit was ook de eindstand.

 

Het was een mooie overwinning met perspectief.

 

 

Verslag SC Scheemda JO11-1  -  VVS JO11-01 van zaterdag 16 september 2017

 

 

Vandaag stond de 3de bekerwedstrijd op het programma thuis tegen VVS JO11-1. Het was een wedstrijd waarop veel op het spel stond. Bij een gelijkspel of overwinning is het team door naar de volgende bekerronde. Op Tom na, was iedereen aanwezig. We speelden 8 tegen 8 en met 2 spelers langs de lijn begon de wedstrijd.

Precies om 11.00 trapte VVS af. Het werd snel duidelijk dat VVS voor de overwinning ging, want ze probeerden gelijk een aanval op te zetten. Onze aanvallers Ilan, Justin, Bram en Arjen lieten er geen gras over groeien en zetten gelijk druk op de verdedigers en keeper van VVS. Toch kon VVS onder de druk vandaan komen en dan speelden ze zeer gevarieerd. Onze middenvelders Natnael en Mike stonden meestal goed opgesteld en konden vroegtijdig de bal heroveren en mooie passes geven aan medespelers. Als VVS dan toch richting ons doel kwam dan waren er onze verdedigers Julian, Dover en Robin die gepassioneerd gingen verdedigen. Dat onze keeper Dylan weet hoe je een bal moet tegenhouden, liet hij zien in de 9e minuut. De spits van VVS komt 1 op 1 te staan met Dylan en met een uitstekende redding wist Dylan de bal over de achterlijn te stompen!

Onze jongens wisten ook wel raad met de bal. Er waren lichte plaagstootjes maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van VVS. Uit 1 van de aanvallen kwam een corner. De corner werd kort genomen door Justin. De bal werd gespeeld naar Arjen die de bal doortikte naar de doorgelopen Justin. Met een mooie geplaatst schot in de verre hoek werd het 1-0. Goal door Justin!

Een aantal aanvallen volgden maar het vizier was niet altijd goed gericht op het doel. Ook de verdedigers en keeper van VVS stonden regelmatig in de weg.

 

In de tweede helft gingen onze jongens goed van start. Het positiespel werd steeds beter uitgevoerd en dat resulteerde in mooie acties. Sommige acties gingen te lang door, wat balverlies opleverde. Tijdens de tweede helft waren onze jongens beduidend sterker. Een aanval van rechts werd na een actie goed ingeschoten. 2-0 Goal Bram!

Een aantal kansen werden door goed verdedigend werk van VVS onschadelijk gemaakt.

Na een tegenaanval van VVS kwam de bal via Dylan bij Mike aan de linkerkant. Mike tikte op het juiste moment door naar Arjen aan de linkerkant. Een rush volgde vanaf de linkerkant naar het doel van VVS. De verdediging van VVS kon alleen maar volgen en de bal werd mooi in de verre hoek ingeschoten. 3-0. Goal Arjen!

 

VVS ging de mouwen nog maar eens opstropen en ging vol op de aanval. Een mooie aanval van VVS werd met bekroond met een doelpunt. 3-1. Dit was ook de eindstand. 3 bekerwedstrijden gespeeld en 3 keer gewonnen. Leuk resultaat van de jongens. Op naar de volgende bekerronde!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wedstrijdverslag Westerlee JO11-1 – SC Scheemda JO11-1 zaterdag 10 september 2017

Vorige week is thuis de 1st bekerwedstrijd gewonnen met 8-3 tegen MOVV. Onze jongens hadden dan ook weer veel zin in de 2de bekerwedstrijd. Voor deze wedstrijd gingen we naar Westerlee waar de plaatselijke JO11-1 de tegenstander was.

Nadat de teambespreking was afgerond, gingen de jongens naar buiten voor de warming up. Dat het buiten regende, deerde onze jongens niet. Al onze jongens Dylan, Justin, Mike, Tom, Julian, Nathnael, Robin, Bram, Ilan, Dover en Arjen waren aanwezig.

Met de tegenstander is afgesproken dat we 8 tegen 8 gingen spelen. We begonnen met 3 man op de bank.

De eerste helft begint als onze jongens aftrappen. Gelijk worden de posities ingenomen, zodat de bal steeds goed bij de medespelers komt. Dylan is onze vaste keeper. Daar zijn we erg blij mee. En dat hij kan keepen, liet Dylan zien met fantastische reddingen. De verdedigers Mike, Julian, Dover en Robin gaven gelijk hun visitekaartjes af en Westerlee wist dat het een lastige wedstrijd zou worden. Onze middenvelders Tom en Nathael vochten als leeuwen en liepen de gaten dicht als er dreiging ontstond. Onze aanvallers Justin, Bram en Arjen gingen gelijk jagen op de verdedigers van Westerlee.

Het was een levendige wedstijd, waarbij beide teams aanvallende inspiraties hadden. Mooie aanvallen volgden over en weer. Het eerste doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Een aanval van onze jongens werd mooi afgerond door Bram. Goal. 0-1 voor onze jongens.

We bleven aanvallen, maar voetbal is een spel met medespelers dus overspelen is erg belangrijk. Als dit beter werd uitgevoerd dan was de score al sneller hoger geweest.

Omdat goals uitbleven, kreeg Westerlee lucht en begon druk te zetten op onze verdediging. Ze kwamen dan ook op een 2-1 voorsprong. Hun tweede goal was erg mooi (afstandsschot) maar onze jongens waren niet alert en gaven Westerlee veel ruimte om het schot te plaatsen.

We gingen dan ook met een achterstand de rust in.

Tijdens de rust hebben we elkaar gemotiveerd om er nog een goede 2de helft van te maken. Gelukkig bleken dit geen loze woorden. Het hele team probeerde gelijk de tegenstander vast te zetten. Kansen volgden dan. De gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Uit een voorzet van Justin kwam de bal bij Arjen, die de keeper uitkapte en scoorde. 2-2. Af en toe probeerde Westerlee er gevaarlijk uit te komen, maar onze middenvelders waren heer en meester en als Westerlee gevaarlijk voor ons doel kwam dan waren onze verdedigers en keeper erg alert.

Toen was het de beurt aan onze aanvallers. Mooie aanvallen volgden en uit de aanvallen scoorde Arjen nog 2 keer. De eindstand 2-4. De overwinning is binnen.

 

 

Facebook