Nieuwsbericht

Verslag Sc Scheemda 1

Verslagen Sc Scheemda 1

Foto's: https://www.sport-moments.nl/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sc Scheemda te sterk voor Blauw Geel 15

Afgelopen zaterdag 20 mei stond voor Sc Scheemda de uitwedstrijd tegen Blauw Geel 15 op het programma. Voor Sc Scheemda was het een belangrijke wedstrijd om zo zeker te zijn van plaats 5, 6 of 7. Voor Blauw Geel 15 was plaats 3 nog te behalen. Sc Scheemda won uiteindelijk verdiend met 2-4.

Onder warme omstandigheden begon Sc Scheemda voortvarend aan de wedstrijd en nam het hef duidelijk in handen. Dit resulteerde al snel in de 0-1, gemaakt door Han Cannegieter. Sc Scheemda ging door met goed voetbal en de ploeg van D. Dijkman had veel balbezit.  Een prachtige aanval over verschillende schijven werd koeltjes afgemaakt door Mark Wieringa, 0-2. Blauw Geel 15 kreeg eindelijk wat meer grip op de wedstrijd en dit resulteerde in de 1-2, gemaakt door Sven Luijmers. Na de thee was het Blauw Geel 15 die iets beter uit de kleedkamer kwam. In de eerste 10 minuten van de tweede helft werd er veel druk gezet op de verdediging van Sc Scheemda en dit leidde tot enkele kansjes. Sc Scheemda voetbalde zich goed onder de druk uit en kwam op een 1-3 voorsprong door Jordy Jager, na goed voorbereidend werk van Han Cannegieter. Zo’n 15 minuten voor tijd maakte Jeroen Bakker namens Blauw Geel 15 de 2-3. De uiteindelijke beslissende 2-4 werd gemaakt door routinier Chris van Vegten na een mooie voorzet van Danny Kam.   

Aankomende vrijdag 25 mei wacht de laatste wedstrijd bij Wagenborger Boys. Winst is nodig om zich te verzekeren van plaats 6 en hoop te houden op plaats 5. Plaats 5 is afhankelijk van het resultaat van TEO - VVS. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sc Scheemda pakt drie punten.
 
Op zaterdag 24 maart werd er op sportpark d’Oosterd gespeeld tegen VV Potetos. Na het gelijkspel tegen TEO (1-1), werd het tijd dat de mannen van trainer Duurt Dijkman weer eens drie punten zouden pakken. Zo gezegd zo gedaan. VV Potetos werd met 4-1 aan de kant gezet.
 
De wedstrijd begon wat onrustig met slordig balverlies, slechte passes/aannames en een slechte omschakeling. Hierdoor kon VV Potetos overeind blijven en meekomen. Na enkele kansjes over en weer, kreeg Jeroen Engelage de bal en begon een goede actie. Hierbij werd hij getackeld door een speler van VV Potetos en kon de goed fluitende M. Brondijk niets anders doen dan het geven van een penalty. Patrick de Haan ging achter de bal staan maar miste. Na de gemiste penalty, ontstonden er door goed voetbal enkele goede kansen voor de 1-0 maar helaas stond het vizier niet op scherp. Ook VV Potetos kreeg enkele kansen waarbij zelfs werd gescoord. Echter, dit doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel waardoor de ruststand 0-0 was.
 
Na de rust, begon Sc Scheemda goed met veel druk naar voren. Dit leidde al snel voor de 1-0. Tom Knollema kopte knap binnen vanuit een corner. Sc Scheemda kon niet lang genieten van de voorsprong want nog geen minuut later maakte VV Potetos al de 1-1. Sc Scheemda stond te slapen en was nog zichtbaar aan het nagenieten van de 1-0. Ongeveer 7 minuten later was het Tom Knollema die een solo begon, vele tegenstanders uitspeelde, en de 2-1 binnenschoot. Sc Scheemda was duidelijk de betere partij en VV Potetos kwam er niet meer aan toe. Dit resulteerde in de 64e minuut voor de hattrick van Tom Knollema. Kenneth Draaijer gaf een spleitende pass vanuit de achterhoede en daar was Tom Knollema weer die met een boogballetje de keeper passeerde. Na deze bevrijdende 3-1 had Sc Scheemda nog vele kansen op de 4-1 maar werd er slordig met de kansen om gegaan. In de 90e minuut was het uiteindelijk Han Cannegieter die tekende voor de 4-1, na een sterke rush over de rechterflank van Thijs Heeg.
 
Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen de nummer laatst GVAV-Rapiditas. GVAV-Rapiditas zal gebrand zijn op een goed resultaat, nadat ze met 13-0 zijn vernederd door Velocitas 1897.
 
Het scoreverloop van de wedstrijd:
 
‘48 : Tom Knollema (1-0)
‘49 : Robert Haikens (1-1)
‘56 : Tom Knollema (2-1)
‘64 : Tom Knollema (3-1)
‘90 : Han Cannegieter (4-1)
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Sc Scheemda neemt na rust ruim afstand van DIO Groningen (3-2-2018)

In een tegenvallende eerste helft, werd DIO Groningen na rust over de knie gelegd. Einduitslag 3-8.

 

Na 4 minuten was het Han Cannegieter die de 1-0 op het scorebord zette. 5 minuten later, werd door DIO alweer de gelijkmaker gemaakt door slap verdedigen van Sc Scheemda. In de 27e minuut werd Sc Scheemda zelfs op achterstand gezet door wederom slap verdedigen. Vlak voor rust was het Tom Knollema die de 2-2 binnenschoot na een goede individuele actie op een mooie pass van Nick Klooster. Op slag voor rust versierde diezelfde Tom Knollema een penalty die onberispelijk werd binnen geschoten door Patrick de Haan, 2-3.

 

Na een tactische omzetting van trainer Dijkman waarbij A-junior Niek Smit in het veld kwam voor Mark Wierenga, kwamen de Scheemders meer in hun spel. Dit resulteerde in meer balbezit en diverse kansen. DIO Groningen bood minder weerstand en dit resulteerde in de 65e minuut voor een bevrijdende 2-4, gemaakt door Thijs Heeg middels een kopbal. Ongeveer 10 minuten later werd het 2-5 voor Scheemda. Een lange pass van Kenneth Draaijer zette Han Cannegieter vrij voor de keeper die hem keurig breed legde voor de meegelopen Jarik Bleeker.  Na wat kansjes over en weer, werd in de 81e minuut de 2-6  gemaakt door Tom Knollema. In de 88e minuut deed DIO Groningen iets terug na een terechte penalty, 3-6.  Hierna was het A-junior Niek Smit samen met spits Han Cannegieter die voor het slotakkoord zorgden. 

 

 

Doelpuntenmakers:

 

4 : Han Cannegieter

 

41 : Tom Knollema

 

45 : Patrick de Haan

 

65 : Thijs Heeg

 

75 : Jarik Bleeker

 

81 : Tom Knollema

 

90 : Han Cannegieter

90 : Niek Smit

====================================================================================

 Sc Scheemda zet Oosterparkers te kijk (d.d. 2-12-2017).

 Het is 2 december. Een ijskoude dag waar de manschappen van Duurt Dijkman op eigen veld zich moesten bewijzen tegen over de trainer. De laatste overwinning stamde uit oktober toen er met 2-1 van TEO werd gewonnen.

 Vandaag werd er gespeeld tegen Oosterparkers uit Groningen. De stadjers staan met evenveel gespeeld 2 punten onder SC Scheemda. De taak van Scheemda was om vanaf het startsignaal vol druk te zetten op de helft van Oosterparkers. De Scheemders hadden daarom ook snel de wedstrijd onder controle waardoor Oosterparkers genoodzaakt waren om de lange bal te spelen wat Scheemda goed oppakte.  

Gedurende de wedstrijd vorderde kwam Scheemda op een relatief vroege voorsprong dankzij Patrick de Haan die het net in de 20e minuut vond. Naar mate Scheemda veel kansen verspeelden vond Tom Knollema net voor de rust de 2-0 voor Scheemda. 

In de rust gaf trainer Duurt Dijkman de selectie nog een paar tactische aanwijzingen waar aan ze moesten denken in de omschakeling en de lange ballen van Oosterparkers. Sterk uit de kleedkamer gekomen liepen de Scheemders weer het veld op om de wedstrijd nog verder naar zich toe te trekken. 

Na het startsignaal voor het tweede deel van de wedstrijd zette Scheemda weer vol druk op de helft van Oosterparkers. Helaas werden kans naar kans gemist door na alle waarschijnlijkheid wat concentratie foutjes.

 Diep in de 2e helft kwam de derde goal van de plaatselijke SC op naam van Patrick de Haan die het niet bij twee goals liet zitten en zijn doelpuntenreeks vervolgde 4 minuten na zijn tweede goal. Patrick zette dus in de 78e minuut een hattrick neer en liep vol vreugde naar de bank om trainer Duurt Dijkman een high-five te geven (waar hebben we dit eerder gezien). Direct na Patrick zijn goal vloog de volgende er alweer in die op naam van Arnoud Klooster kwam die met een slinks balletje de keeper passeerde.  

Na een goede individuele actie van Ken Draaijer die in het veld was gekomen voor Kasper Stoppels kwam Ken in de zestien van de stadjers. Na een vermeende schwalbe werd de bal door scheidsrechter Kloppenburg op de stip gelegd en mocht Han Cannegieter aanleggen voor de penalty. Feilloos schoot Han de bal in de hoek waar de keeper voor de andere kant koos en kon Han zijn doelpunt vieren. 

In de laatste 5 minuten werd er door Scheemda door gebrek aan concentratie niet meer opgelet waardoor de spits van Oosterparkers kon scoren door de bal onder keeper Rick Wierema te koppen.  

Vlak na de tegengoal floot de scheidsrechter af en konden de 3 punten die Scheemda had verdient mooi in eigen zak blijven. Hierdoor stijgt Scheemda een plek op de ranglijst waardoor het nu 5e staat. 

Volgende week mogen de manschappen van Duurt Dijkman een uitwedstrijd spelen tegen Wagenborgerboys die op dit moment de 7e plek op de ranglijst bezetten.

 


 

4 op een rij voor Sc Scheemda 

Het is 28 oktober 2017 de wedstrijd tussen Sc Scheemda en SV TEO staat op het programma op sportpark d’Oosterd. 

De mannen van trainer Duurt Dijkman weet dat TEO een ploeg is wat niet te onderschatten valt, ze hebben immers GRC Groningen en Velocitas al gehad die op dit moment beide zonder puntverlies de competitie leiden. 

 Sc Scheemda is na de overwinning op Potetos geklommen na de 3e plek en wil heel graag deze reeks voor een langere periode vasthouden.  

Het is dus de nummer 3 tegen de nummer 12 nogmaals geeft Duurt Dijkman de spelers mee dat er geen onderschatting mag insluipen in de gedachten van de spelers.  

De wedstrijd begon om half 3 en stond onder leiding van Dhr. Brondijk. De mannen van de plaatselijke SC creëren direct vanaf de aftrap veel druk naar voren maar dit resulteert nog niet in kansen. In de 12e minuut is het Han Cannegieter die een steekpass richting Jeroen Engelage geeft zodat Jeroen 1 op 1 richting de keeper van TEO kan en het beheerst afrond 1-0. Jeroen Engelage die voor het eerst weer in de basis mocht beginnen na zijn terugkomst.  De tussenstand is gezien het spelbeeld volkomen terrecht maar Sc Scheemda moest wel hoge druk naar voren houden en er voor zorgen dat de lange bal eruit bleef. Door balverlies op het middenveld kon TEO spits Aart Rietsema alleen voor de goal gezet worden en werkt de 1-1 achter doelman Rick Wierema 

Sc Scheemda liet na de 1-1 TEO meer voetballen en werd het spelbeeld in 1 klap veranderd in voordeel voor de mannen uit Ten Post. Dit resulteerde ook in een aantal mogelijkheden voor rust, maar de ruststand bleef 1-1. 

 In de rust waren de laatste instructies duidelijk genoeg en wisten de mannen van Duurt Dijkman wat er van ze werd verwacht in de 2e helft. De instructies werden goed opgevolgd en dat resulteerde ook in een totale overwicht van de wedstrijd het enige waar Scheemda op moest wachten was 1 van de kansen die omgezet werden in goals. TEO kwam er totaal niet meer uit en spits Emiel Kruger had een mindere middag tegen centraal duo Kenneth Draaijer en Yorick Wessels. Ondanks dat het overwicht qua balbezit waren er weinig kansen te bewonderen. In de 80e minuut was het dan toch eindelijk de bevrijdende goal van spits Mark Wierenga. De steekpass van in het veld gekomen Nick Klooster op doorgelopen Yorick Wessels word nog verwerkt door een verdediger van SV TEO, waarna de bal voor de voeten van Mark Wierenga komt en met een halve volley van een meter of 14 de bal vanuit de lucht binnenkant paal in de goal werkt. Een euforisch gevoel voor de hele selectie van Scheemda. Na de 2-1 kreeg Wouter Mein nog 2 indentieke kansen maar die wist helaas het net niet te laten krullen.  

Nadat de goed fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd had gefloten waren de 3 punten wederom binnen en maakt Scheemda zich op voor de derby op 4 november tegen VVS uit Oostwold. 

Opstelling Sc Scheemda: Rick Wierema, Thijs Heeg, Kenneth Draaijer, Yorick Wessels, Kasper Stoppels, Arnoud Klooster (Wouter Mein,  75), Jeroen Engelage (Nick Klooster 64), Tom Knollema, Mark Wierenga, Han Cannegieter (Rik Doddema 77)  

Toeschouwers: 110 

 Sc Scheemda- SV TEO 2-1 (12) Jeroen engelage 1-0, (19) Aart Reitsema 1-1, (80) Mark Wierenga 2-1  

=====================================================================================

 Sc Scheemda pakt volle buit bij Potetos 

 

De laatste weken zijn er helaas geen verslagen van de plaatselijke SC verschenen maar ondanks dat zijn er toch 6 punten binnen gehaald door de overwinningen op Meedhuizen 4-0 en Groninger Boys 2-5. De wedstrijd na het gelijkspel tegen DIO Groningen ging wel verloren tegen VVK 3-2. 

 

 Sc Scheemda moest 20 oktober de wedstrijd uit naar Potetos, de mannen van Duurt Dijkman wisten dat dit een krachtmeting van niveau was, de hele trainingsweek stond dan ook in teken van de wedstrijd en de historie ervan. De overwinningen gingen over en weer de mooiste goal uit het verleden in deze wedstrijd komt op naam van Folly Oosterhuis waarbij hij in de gewonnen wedstrijd in het seizoen van 2002-2003 een weergaloze omhaal scoorde. Zal het zo zijn dat er vandaag weer zo doelpunt gemaakt word en Scheemda de punten weer mee naar huis kan nemen. 

 

 Het is ook het weekend van de Klassieker in de eredivisie die ook wel speelt binnen de selectie van Sc Scheemda er is namelijk fanatieke aanhang van beide eredivisie clubs aanwezig. 

 

 De wedstrijd ging van start om half 3 onder leiding van scheidsrechter Dhr. Van der Molen. Aangezien de selectie van Sc Scheemda een kleine verandering heeft zijn A-junioren Bob Kellendonk en Ivar Steenge opgenomen in de selectie waarvan Bob zal starten in de basis deze middag. 

 

Nadat Sc Scheemda de aftrap heeft genomen gaat de wedstrijd over en weer en merk je eigenlijk vrij wel direct dat SC zoekende is. Er worden weinig ballen vast gehouden op het middenveld en in de aanvalslinie waardoor er wat druk ontstaat achterin bij Sc Scheemda. Toch lukt het Scheemda er zich er soms uit te voetballen via de rechterkant waar Jarik Bleeker wederom zijn tegenstander het erg lastig maakt. Helaas is het Potetos dat na 25 minuten op een voorsprong komt door onoplettendheid aan de rechterkant in de verdediging en schiet Luuk Smink onder keeper Rik Wierema door en zet Potetos op 1-0. 

 

Na de 1-0 lijken de mannen van de SC wakker geschud er word achterin het 1 en ander omgezet en ze komen tot voetballen dat resulteert tot hoge druk op de keeper van Potetos die wel meerdere keren tot redding moet komen. In de 38e minuut komt Thijs Heeg aan de bal op een meter of 10 over de middenlijn en geeft een geweldige crossbal op de spits Tom Knollema die in 1e instantie de bal nog op de handen van de keeper kopt maar in 2e situatie via de binnenkant van de paal de bal alsnog over de doellijn werkt. 1-1 een geheel terechte tussenstand. 

 

 Na de rust komt Scheemda veel beter uit de kleedkamers en is er maar 1 team die indruk wil maken op de vele meegereisde supporters. Het balbezit overmacht word ook omgezet in goals nadat Mark Wierenga zich terug heeft laten zakken tot eigen speelhelft eerst de bal veroverd en daarna in een-tweetje met Kasper Stoppels de bal weer ontvangt, hij draait zich open en geef een steekpas op Jarik Bleeker die heel veel ruimte voor zich heeft en dus 1 op 1 op de keeper af kan komen eerst red de keeper het schot van Jarik Bleeker nog maar meegelopen middenvelder Arnoud Klooster schiet verwoestend met links de 1-2 op het scorebord. Arnoud Klooster was vanaf het begin van het seizoen al opzoek na deze goal want hiermee ontvangt hij zijn 3e ster en schiet hij zijn 75e doelpunt binnen. 

 

Scheemda blijft doorgaan en geeft niks weg in de verdediging dat als een huis staat. Na 70 minuten zet Tom Knollema zijn medespits Mark Wierenga nog alleen voor de keeper maar het bleek achteraf toch een lastige waardoor deze mogelijkheid verloren gaat. De mannen van Duurt Dijkman blijven wel voetballen komen hierdoor in de 78e minuut ook op 1-3 door een individuele actie van Tom Knollema werkt hij de bal tegen het net.  Zal het zo zijn dat SC 3 wedstrijden op rij winnend afsluitend zal wel een fijn gevoel opleveren voor de jonge selectie. Nadat Ivar Steenge het veld is ingekomen voor zijn teamgenoot Bob Kellendonk komt Ivar in de 88e minuut er goed door en legt de bal breed op de meegelopen Jarik Bleeker en legt zo de 1-4 achter de doellijn, hiermee ook de eindstand. 

 

Vooral de complimenten aan de verdediging vandaag van Sc Scheemda na de 1-0 hebben ze het opgemaakt als volwassenen en veel rust gecreëerd. 

 

Door deze overwinning staat de plaatselijke SC op de 3e plaats en ontvangt 28 oktober TEO op sportpark d’Oosterd. 

 

Opstelling Sc Scheemda: Rik Wierema,Thijs Heeg, Kenneth Draaijer, Yorick Wessels, Kasper Stoppels(Gerard Lindeman 82), Arnoud Klooster, Patrick de Haan, Jarik Bleeker, Bob Kellendonk( Ivar Steenge75), Mark wierenga, Tom Knollema ( Jeroen Engelage 80) 

 

 Toeschouwers: 125 

 

 Potetos – Scheemda: (25) 1-0 Luuk Smink,(38) 1-1 Tom Knollema, (66) 1-2 Arnoud Klooster, (78) 1-3 Tom Knollema, (88) 1-4 Jarik Bleeker. 

 

 

 

 ============================================================================

Sc Scheemda verspeeld 2 punten tegen DIO Groningen 

Foto's: https://www.sport-moments.nl/

 Het is zaterdag 23 september 2017 en dat houd in dat voor Sc Scheemda de 1e competitiewedstrijd van het seizoen staat gepland. DIO Groningen komt op bezoek vorig seizoen won de plaatstelijke SC met klinkende cijfers. Kon dat vandaag ook gebeuren was de vraag. De mannen van Duurt Dijkman  hadden er de volste vertrouwen in.   

Sc Scheemda begon goed aan de wedstrijd en de 1e kwartier had DIO Groningen niet veel in te brengen, er werden in de 1e kwartier ook dan twee opgelegde kansen gecreëerd, helaas wist in beide gevallen Tom Knollema het net niet te vinden. Na het kwartier werd het wat slordig aan de kant van de SC en was het voornamelijk op het middenveld lastig te belopen dat kwam doordat DIO in een 4-4-2 opstelling van start ging en daardoor ze elke keer een mannetje over hadden. Er werd ook aan SC zijde steeds meer balverlies geleden en wanneer ook nog na een half uur spelen vaste kracht achterin de laatste weken Kenneth Draaijer uitvalt met een blessure zie je dat SC Scheemda de draad even kwijt is. De vervanger van Kenneth Draaijer is Kasper Stoppels die terugkerende is van zijn enkelblessure. Er zouden de eerste helft niet echt kansen meer gecreëerd worden hooguit een paar mogelijkheden aan beide kanten. Daarbij fluit uitstekend fluitend scheidsrechter Grozema voor het einde van de 1e helft met de brilstand op het bord 0-0. 

Na rust komt SC scheemda vele malen beter uit de kleedkamer, na een aantal omzettingen van trainer Dijkman weet SC Scheemda meer grip op het middenveld te krijgen, en moet DIO Groningen vaker de lange bal hanteren wat leid tot balverlies. Dit zal ook leiden tot een goal in de 62e minuut  voor Scheemda wanneer Jarik Bleeker aan de rechterkant diep gestuurd word vanuit de achterste linie en een voorzet geeft op Arnoud Klooster die bij de 1e paal een luchtduel aangaat. De bal komt in de kluts in de lucht  waarop Mark Wierenga er snel genoeg bij is om op een meter of 7 de bal over de keeper van DIO Groningen te koppen en zo de mannen uit Scheemda op 1-0 te zetten. Na de 1-0 verwacht menig toeschouwer dat Scheemda verder zal gaan voetballen en de 2-0 eerder zal maken dan de tegenstander de gelijkmaker 

Het is ook de 70e minuut wanneer Jarik Bleeker na een snel genomen vrije bal weggestuurd word richting de keeper maar helaas faalt hij 1 op 1 en zal deze kans verloren gaan. 

Aan alles voelt dat de onrust wederkeerd in het spel van de Scheemters zolang de 2e goal niet binnen valt. Nadat Wouter Mein en Gerard Lindeman binnen de lijnen zijn gekomen voor Rick Doddema en Han Cannegieter word er in de 80e minuut een overtreding gemaakt door Patrick de Haan, de vrije bal die daarop volgt zal doorschieten en bij de 2e paal door de aanvoerder van DIO Groningen binnen worden gewerkt 1-1.  

Scheemda probeerde nog de 2-1 te versieren maar het mocht niet baten, zelfs in de allerlaatste minuut van de blessuretijd red keeper Rik Elzer zijn ploeg nog met een schot die richting de kruising vliegt. Hierbij fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en zullen beide teams genoegen moeten nemen met het eerste punt van de competitie.   

Misschien achteraf wel een terechte uitslag maar hadden vooral de scheemters het gevoel dat er meer in had gezeten. SC Scheemda zal 30 september 2017 afreizen naar Groningen voor de wedstrijd tegen VVK die heden middag verliest uit bij Wagenborgen boys kunnen de mannen van Trainer Dijkman de 3 punten meenemen? 

Facebook