SC Scheemda bewijst zichzelf slechte dienst op Super Saturday!

Op zaterdag 16 februari stond op sportpark d’Oosterd de derby tussen SC Scheemda en VVS uit Oostwold op het programma. De thuisclub had deze dag aangegrepen om er een feestelijk karakter aan te geven. Op deze “Super Saturday” speelde het 2e elftal eerst thuis tegen ACV en na het hoofdgerecht tussen de eerste elftallen van SC Scheemda en VVS kwam zanger René Becker zorgen voor een muzikaal feestje in de kantine. Nog voor het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Durik werd met groene en gele rookbommen het startsein gegeven voor een middag waarin SC Scheemda goede zaken kon doen in de 2e periode. Helaas bleek dit achteraf het enige vuurwerk wat Scheemda liet zien.

Het eerste kwartier van de wedstrijd ging gelijk op. Weinig kansen en veel lange ballen die meestal gevolgd werden door balverlies brachten de wedstrijd maar moeizaam op gang. Beide ploegen kregen een paar hoekschoppen waar weinig mee werd gedaan. Het grootste gevaar kwam van VVS doordat de thuisclub een aantal keren de merkwaardigste capriolen uithaalde bij terugspeelballen. Waar SC Scheemda een week eerder nog enkele fraaie aanvallen op de mat legde tegen BATO, was het vandaag erg pover wat er werd gebracht. De opbouw van achteruit verliep stroef, het middenveld werd volledig overgeslagen en de aanvoer naar spits Danny Blaauw was er nauwelijks. Hoogtepunten waren er weinig te noemen, maar toch werd er nog gescoord voor de rust. Tom Knollema koos op de rand van de eigen 16 meter voor een voetballende oplossing, maar verspeelde de bal. Via het hoofd van Yorick Wessels kon er geen sprake zijn van buitenspel en volgde er een hoge bal die bij de tweede paal attent werd binnengetikt door Mischa van Lang. Een voorsprong voor de bezoekers uit Oostwold en niet eens onterecht. In het restant van de eerste helft kreeg Danny Blaauw nog een kopkans en werd hij door een steekpass van Patrick de Haan voor de keeper gezet. Doordat Danny te ver naar buiten werd gedwongen ging de kans verloren.

Met Rowan de Zwart voor Tijme Uil, die na langdurige afwezigheid zijn eerste basisplaats had, probeerde SC Scheemda de 2e helft uit een ander vaatje te tappen. Optisch leek het vlak na rust in elk geval iets beter dan voor de thee. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van VVS, al leidde dat nauwelijks tot kansen. De ballen die voor de goal van VVS werden gepompt waren over het algemeen een makkelijke prooi voor het centrale verdedigingsduo, totdat de bal na een uur spelen bij de 2e paal op het hoofd van Danny Blaauw kwam. Zijn kopbal werd op de doellijn gestopt, maar dit gebeurde wel met de hand van een verdediger en scheidsrechter Durik wees gedecideerd naar de stip. Waar Danny normaal wel raad weet met dit klusje, stapte nu Yorick Wessels naar voren om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Zover kwam het echter niet, want de poging van Yorick mistte het doel van VVS ruim. Deze nieuwe domper kwam hard aan bij de ploeg van Duurt Dijkman en de opleving na rust was ook gelijk voorbij. De organisatie was weg en veel foute keuzes leidden de definitieve ondergang van de thuisclub in. Halverwege de 2e helft was de 0-2 een logisch gevolg van de ruimte die VVS kreeg. De aanvallers van VVS anticipeerden beter op een dieptepass dan de toekijkende verdediging van SC Scheemda. Uitstormende keeper Rick Wierema werd voorbij gelopen, waarna de voorzet door Sander Dijkstra in het verlaten doel kon worden getikt. Tot overmaat van ramp moest keeper Wierema met een schouder blessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Yvar Steenge, normaal gesproken in de spits acterend. De wedstrijd was gespeeld en ondanks dat beide ploegen nog een goede kans kregen was de eindstand al bepaald. VVS ondervond in een 1 tegen 1 situatie voor het doel van SC Scheemda dat Yvar over prima reflexen beschikt en Niek Smit vond na mooie individuele actie de keeper van VVS op zijn pad.

Waar het 2e elftal een moeilijke wedstrijd tegen ACV door enorme wilskracht en strijd met 1-0 winnend af weet te sluiten, laat het 1e elftal het op dat vlak lelijk liggen. De felicitaties gaan naar de manschappen van Tseard van der Meer, die de punten uiteindelijk vrij eenvoudig meenemen naar Oostwold. Dat beide ploegen er na afloop samen een mooi feestje van maakten in de kantine onder aanvoering van René Becker is mooi. Om derby tegen VVS te winnen worden er echter andere dingen gevraagd. De periodetitel is plotseling ver weg voor SC Scheemda. Het vizier moet nu op plek 3 in het eindklassement. Werk aan de winkel, maar nog volop mogelijkheden!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}