SC Scheemda morst punten tegen Veendam 1894

Op een koud Sportpark d’Oosterd heeft SC Scheemda kostbare punten gemorst tegen Veendam 1894. In de allerlaatste slotseconden van de wedstrijd was het Mark van der Laan die middels een prachtige vrije bal de gelijkmaker op het scoreboard zette. SC Scheemda begon goed aan de wedstrijd. Net als voorgaande wedstrijden met druk naar voren,aanvallend voetbal en de intentie om te willen winnen. Dit resulteerde al snel in de 1-0 en 2-0 gemaakt door Danny Blaauw. Daar waar Veendam 1894 veelal de lange bal hanteerde en weinig probeerde te voetballen, kwamen ze toch een paar keer goed voor de goal. Echter, de scherpte ontbrak waardoor de Scheemters met 2-0 de rust in gingen. Het spelbeeld na rust was niet veel anders. Veendam 1894 gaf meer druk naar voren en bleef de lange bal hanteren. SC Scheemda vergat te voetballen en werd slordig. In de 68e minuut kreeg Veendam 1894 een penalty, een enorm cadeautje van de matig fluitende scheidsrechter. Deze werd benut door Roy Muurman, 2-1. SC Scheemda was weer wakker geschud en kreeg enkele kansjes om de beslissende 3-1 te maken maar helaas lukte dit niet. In de laatste seconden van de wedstrijd gooide Veendam 1894 nog een keer de lange bal in de verdediging van de Scheemters. In een nagenoeg onschuldig duel, waar niet veel aan de hand was, vond de scheidsrechter dat er een overtreding werd gemaakt op een speler van Veendam 1894. Mark van der Laan ging vervolgens achter de bal staan en schoot deze vanaf zo’n 25 meter onhoudbaar binnen, 2-2. Een zuur gelijkspel voor de mannen van Duurt Dijkman en Perry Stoffels.

Scoreverloop van de wedstrijd:

11’ Danny Blaauw (1-0)
17’ Danny Blaauw (2-0)
68’ Roy Muurman (2-1)

90+5’ Mark van der Laan (2-2)

Opstelling SC Scheemda

Rick Wierema-Patrick Koers – Kasper Stoppels – Thijs Heeg(’80 Gerben Rookmaker)– Dion Groenbroek- Jarik Bleeker (‘75 Robbin Blaauw) – Patrick de Haan – Yorick Wessels – Jorden Roos – Danny Blaauw – Niek Smit (‘70 Tom Knollema)
Wissels: Tom Knollema – Robbin Blaauw – Gerben Rookmaker – Arnoud Klooster
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}