Bestuur SC Scheemda krijgt ander gezicht

Bestuur SC Scheemda krijgt ander gezicht

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering namen voorzitter Gerben Loer en penningmeester Andre Houtman na jaren van trouwe dienst en inzet afscheid van het bestuur van SC Scheemda. Daarnaast werd aangegeven dat voor Chris van Vegten, Gerard Engelage en Michel Brinkman het laatste jaar als bestuurder was aangebroken. Dit trio treedt af tijdens de komende Algemene Ledenvergadering. Waar menigeen vrees had voor een leegte die zou ontstaan, bleek dat er juist nu mensen opstaan om de vacante posities in te vullen. Met trots kondigt SC Scheemda hierbij dan ook aan welke mooie ontwikkelingen de nabije toekomst voor de club in petto heeft.

Door het stoppen van Gerben Loer en Andre Houtman lag de hoogste prioriteit bij het vinden van een nieuwe voorzitter en penningmeester. Er werden vanuit het bestuur wat mensen benaderd en gelukkig waren er ook personen die zelf aangaven wellicht iets voor de club te willen betekenen. Van daaruit zijn er kennismakingsgesprekken geweest, is een bestuursvergadering bijgewoond door kandidaten en is er uiteindelijk vrij snel overeenstemming bereikt om de lege plekken op te vullen. Degene die de voorzittershamer over gaat nemen is Kees Martena. De financiën zullen na de overdracht worden beheerd door Harriët Buter. Daarnaast lopen de vervangers voor Chris, Gerard en Michel de komende periode mee om vanaf de Algemene Ledenvergadering toe te treden tot het bestuur. Het gaat hierbij om Erik Nap, Tim de Jong en Patrick Koers. Een hoop nieuwe gezichten, en wellicht ook wat verrassende namen. De club is er blij mee en zal de komende periode de nieuwe bestuursleden kennis laten maken met de club, en uiteraard ook de club met de nieuwe bestuursleden. We trappen hierbij af met een woord van de nieuwe voorzitter Kees Martena. Wie is hij en welke ideeën heeft hij om SC Scheemda een mooie toekomst te geven?

Ik ben Kees Martena, 60 jaren jong, al 4,5 jaar woonachtig in Scheemda en beoogd voorzitter van SC Scheemda. Als ik ergens voor gevraagd wordt, zeg ik niet meteen nee. Uiteraard dient deze benoeming in de ledenvergadering later dit kalenderjaar bekrachtigd te worden. Samen, betrokkenheid, waardering, verbinden, een open clubstructuur zijn mijn speerpunten. Ik wil samen met het bestuur, leden, vrijwilligers en sponsoren verder vorm geven aan de ambities en de toekomst van SC Scheemda. Een ieder doet op zijn eigen manier zijn best om van SC Scheemda die warme, sportieve, gezellige, maatschappelijke en sociale club te maken en te behouden. Wat mij betreft zijn we een club waar iedereen welkom is, maar ik wil daar nog een stapje extra in zetten door een voorzitter te zijn die midden tussen de leden staat. De komende periode ga ik gebruiken om met de verschillende commissies kennis te maken. Ik wil graag een beeld krijgen van wat er speelt “wat gaat goed en wat kan beter”. Ik wil gebruik maken van de kennis die al in de vereniging zit. Met de uitkomsten van deze gesprekken kan het bestuur nieuwe ambities/doelen voor de toekomst vaststellen.

Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten op sportpark ‘d Oosterd.

 Kees Martena

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}