Duurt Dijkman ook volgend jaar trainer van SC Scheemda

Duurt Dijkman ook volgend jaar trainer van SC Scheemda

De samenwerking tussen SC Scheemda en trainer Duurt Dijkman is met een jaar verlengd. Dijkman is nu aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bezig en is enorm enthousiast om samen met de club de weg omhoog te blijven bewandelen. Daarom waren alle partijen het er snel over eens dat Dijkman ook in het seizoen 2019/2020 voor de groep staat in Scheemda.

Toen Dijkman in de zomer van 2017 arriveerde op sportpark d’Oosterd trof hij een elftal aan dat aan het opkrabbelen was na een aantal moeizame jaren. In zijn eerste seizoen in Scheemda moest Dijkman het doen met een enthousiaste, maar smalle selectie. Het was zaak iedereen binnen boord te houden en daar waar mogelijk alvast wat A-junioren aan het eerste elftal te laten ruiken.

Toch is er vorig seizoen een goede basis gelegd waar dit seizoen op voortgeborduurd kan worden. Met de doorstroming van een volledig team A-junioren, de komst van Robbin en Danny Blaauw en de rentree van Patrick Koers na langdurig blessureleed zijn er dit seizoen veel dingen veranderd.Zo kan de hoofdtrainer prima werken met een 1e selectie van 18 man en is er dit seizoen een 2e elftal dat onder leiding van clubman Cor Grozema uitstekend presteert in de reserve 4e klasse. Uiteraard zijn er bij het maken van keuzes ook mensen die teleurgesteld worden. Een situatie waar zowel trainer als spelersgroep mee om moet leren gaan. Een goede communicatie tussen trainer en spelers is daarbij cruciaal.

Bij aanvang van het huidige seizoen waren de verwachtingen hooggespannen. Toch heeft het best even tijd nodig gehad om een juist strijdplan te vinden en de poppetjes op de juiste plek te krijgen. Dit kwam deels door blessures, maar het inpassen van de vele nieuwe spelers had ook tijd nodig. De eerste periode was daardoor wisselvallig te noemen en een aantal wedstrijden viel het kwartje toen nog de verkeerde kant op.

De laatste weken voor de winterstop oogt de ploeg van Dijkman stabieler en dat blijkt ook in de stand van de 2e periode.SC Scheemda is content met de contractverlenging van Dijkman. Zijn passie en gedrevenheid worden enorm gewaardeerd. De verwachting is dat er hiermee ook nog meer uit de spelersgroep valt te halen. Het fanatisme en de beleving van trainer en spelers op de (trainings)velden, in combinatie met het sociale karakter en de gezelligheid welke SC Scheemda ook hoog in het vaandel heeft, moeten uiteindelijk leiden tot een ticket voor de nacompetitie.
Een mooi en realistisch doel om het nieuwe jaar mee in te gaan.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}