Koploper SC Scheemda morst eerste punten in stadion de Langeleegte

Op een frisse zaterdagmiddag moest SC Scheemda aantreden tegen Veendam 1894. Na een zeer goede eerste helft met een 0-2 voorsprong, werden uiteindelijk de punten verdeeld en eindigde de wedstrijd in 2-2.

In de eerste helft hadden de Scheemters veruit het meeste balbezit en creëerden zij de meeste kansen. Diverse pogingen van Niek Smit, Danny Blaauw, Jorden Roos, Yorick Wessels, Brian Drevel en Tom Knollema werden gepareerd door de doelman. Veendam 1894 had weinig in te brengen en kwam amper voor de goal van SC Scheemda. De 0-1 kwam van spits Danny Blaauw op aangeven van Niek Smit. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en schoot beheerst de bal in de kruising. Enkele minuten voor rust maakte middenvelder Brian Drevel de 0-2 middels een van richting veranderd schot.

In de tweede helft verzuimden de Scheemters de score verder uit te bouwen en moest het toezien dat de thuisploeg in de 54e minuut de aansluitingstreffer noteerde. De fysiek sterke spits Armin Sabic kopte knap raak vanuit een voorzet. SC Scheemda had het lastig en de tweede helft was van een beduidend lager niveau. Het veldspel was onnauwkeurig en er werden verkeerde keuzes gemaakt. SC Scheemda kreeg wel enkele kleine kansjes maar gescoord werd er helaas niet. Veendam 1894 voerde tegelijkertijd de druk op en was voortdurend in balbezit. In de 81e minuut knalde linksbuiten Kenny Slagter de 2-2 tegen de touwen. Uiteindelijk bleef het hierbij en werden de punten gedeeld.

Ondanks het puntverlies gaat SC Scheemda nog steeds aan kop in 5E. Zaterdag 23 november komt vv Muntendam op bezoek op Sportpark d’Oosterd. Een nieuwe kans op drie punten!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}