Ongeslagen reeks SC Scheemda ten einde

Ongeslagen reeks SC Scheemda ten einde

Afgelopen zaterdag moest koploper SC Scheemda aantreden tegen de nummer drie van de competitie, GRC Groningen. Op voorhand een prachtig affiche in klasse Noord 5E. Net als voorgaande ontmoetingen werd het nu ook een lastige middag voor de geelhemden. Er werd helaas met 3-2 verloren.

Om 14:45 werd er afgetrapt op Sportpark Corpus den Hoorn. De thuisploeg GRC Groningen zakte in en liet SC Scheemda het spel maken. In de eerste twintig minuten van de wedstrijd was het meeste balbezit voor SC Scheemda. De eerste kans was voor Niek Smit maar hij stuitte op keeper Stefan Viel. De eerste echte kans voor GRC Groningen was meteen raak. De goed doorgelopen Albert Brouwer schoot de bal beheerst achter keeper Rick Wierema (1-0). Nog geen vijf minuten later werd het 2-0 door spits Durk Vos. Een lesje effectiviteit. Namens SC Scheemda kreeg Bob Kellendonk een mogelijkheid op de 2-1 maar hij schoot over. In de 35e minuut viel de aansluitingstreffer (2-1). Spits Danny Blaauw scoorde op aangeven van Yorick Wessels. Hiermee noteerde de goalgetter alweer zijn 250e competitietreffer.

In de rust bracht trainer Duurt Dijkman enkele wijzigingen door. Thijs Heeg kwam in de ploeg voor Rick Hensens en de opstelling ging van 4-4-2 naar 4-3-3. Duidelijk wat meer aanvallende intenties om zo op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Het eerste wapenfeit van de tweede helft kwam van GRC Groningen. Aanvoerder David van Arend kwam één op één maar stuitte op keeper Rick Wierema. Hierna volgden er nog enkele goede mogelijkheden voor GRC Groningen maar ontbrak het aan de afronding. In de 80e minuut tekende Yorick Wessels voor de gelijkmaker (2-2) middels een puike vrije trap. SC Scheemda bleef vervolgens op zoek gaan naar de 2-3 maar helaas voor hen viel deze ongelukkig aan de andere kant. Na eerder een doelpunt afgekeurd te zien worden, schoot Durk Vos de 3-2 binnen in de 88e minuut. Een bittere pil voor de Scheemters en helaas konden ze nu niet meer terugkomen. Een overwinning was ook niet echt op z’n plaatst geweest maar een gelijkspel was wel terecht geweest.

Met deze nederlaag komt er na acht wedstrijden een einde aan de ongeslagen reeks van de Scheemters. Gelukkig gaan ze nog steeds aan kop in de 5e klasse E. Met nog twee wedstrijden te gaan tot de winterstop wacht er volgende week een thuiswedstrijd tegen Wagenborger Boys.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}