SC Scheemda bereikt nacompetitie door winst 2e periode

SC Scheemda bereikt nacompetitie door winst 2e periode

SC Scheemda heeft afgelopen zaterdag de tweede periodetitel gewonnen. De ploeg van trainer Duurt Dijkman versloeg koploper VV Wildervank op eigen veld en heeft zich daardoor verzekerd van nacompetitie om een plek in de vierde klasse.

Voorafgaand aan de wedstrijd wist SC Scheemda dat het een zeer lastige middag zou worden. De tegenstander uit Wildervank was op dat moment nog ongeslagen in de competitie en stond soeverein aan de leiding. Ondanks dat trainer Duurt Dijkman niet te veel de focus op de periodetitel wilde leggen, speelde dit toch behoorlijk rond in de hoofden van de spelers en op het sportpark. Echter waren ze ook weer afhankelijk van het resultaat tussen Damacota – GEO.

Onder een stralende zon begonnen de Scheemters met veel druk naar voren en aanvallende intenties. De tegenstander was zoekende en was onnauwkeurig in de passing. In de 18e minuut werden de Scheemters een handje geholpen door een gekregen cadeautje van de scheidsrechter. In een nagenoeg onschuldig duel werd er gefloten voor een penalty wat zorgde voor vele verbaasde gezichten op Sportpark d’Oosterd. Danny Blaauw wist hier uiteraard wel raad mee en tekende zodoende voor de 1-0. Wildervank kreeg vervolgens een paar kleine kansjes maar het ontbrak duidelijk aan scherpte. In de 39e minuut was het de altijd dreigende Niek Smit die na een goede loopactie voor de 2-0 zorgde op aangeven van Tom Knollema.

Na de rust begon Wildervank sterk en werd er veel druk op de verdediging van SC Scheemda gelegd. De thuisploeg kreeg het behoorlijk lastig en werd ver naar achteren gedrukt. In de 64e minuut maakte Ewout Wolf de belangrijke aansluitingstreffer en de uitploeg geloofde er weer in. Wildervank ging hevig opzoek naar de gelijkmaker maar gelukkig voor Scheemda viel deze niet doordat keeper Rik Elzer en verdediger Kasper Stoppels nog enkele belangrijke reddingen uitvoerde. Met veel inzet en karakter werden uiteindelijk de overwinning en de periodetitel over de streep getrokken. Een knappe prestatie van de Scheemters om de koploper een eerste nederlaag te bezorgen en om daarnaast ook de periodetitel binnen te halen voor nacompetitie.

Volgende week wacht de volgende thuiswedstrijd tegen Wagenborger Boys.

 

 

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}