SC Scheemda boekt degelijke overwinning op Blauw Geel ’15

SC Scheemda boekt degelijke overwinning op Blauw Geel ’15

Op een zonnig Sportpark d’Oosterd hebben de Scheemters gedaan wat ze moesten doen. De drie punten in huis houden om zo zicht te blijven houden op plaats 2 van de ranglijst. Blauw Geel ’15 uit Groningen werd met 4-0 aan de kant gezet.

Sinds vorige week zijn de Scheemters weer volop in de race om plaats 2. Rechtstreekse concurrent GEO liet plotseling punten liggen bij TEO en met nog twee competitiewedstrijden te gaan was de achterstand opeens nog maar twee punten. Met in het achterhoofd houdende nog een onderlinge confrontatie op de laatste speelronde van de competitie.

SC Scheemda was duidelijk de bovenliggende partij maar het veldspel was niet heel goed. De eerste helft ging nog wel redelijk en er werd 3x gescoord. Doelpunten werden gemaakt door Thijs Heeg, Danny Blaauw en Niek Smit. De tweede helft was van een lager niveau. De stadjers konden niet wachten totdat de 90 minuten voorbij waren en even leek het erop dat de Scheemters aan het doelsaldo konden gaan werken mits er op een hoger tempo werd gespeeld. Helaas bleek dit niet het geval waardoor er uiteindelijk slechts 1x werd gescoord. Dit doelpunt werd gemaakt door Niek Smit.

Doordat GEO ook wist te winnen op bezoek bij BATO, bedraagt de achterstand nog steeds 2 punten in het voordeel van GEO. Volgende week gaan de Scheemters op bezoek bij GEO wat op voorhand een spannende en beslissende wedstrijd beloofd te gaan worden.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}