SC Scheemda naar winst in Nieuwe Pekela

SC Scheemda naar winst in Nieuwe Pekela

Wat op voorhand een spannende wedstrijd beloofde te worden tussen Damacota en SC Scheemda, werd uiteindelijk een saaie wedstrijd. SC Scheemda won met 0-1 op het winderige Burgemeester Boekhoven Sportpark en blijft hierdoor koploper.

De Scheemters wilden graag dominant en aanvallend voetballen, om zo Damacota geen kans te geven en met een goed gevoel de komende wedstrijden in te gaan. Niets was minder waar. Het ging moeizaam deze middag en Damacota had vroeg in de wedstrijd zelfs op voorsprong moeten komen. Een teruggetrokken voorzet werd echter ver over de goal van keeper Rick Wierema geschoten. Behalve een grote kans voor Bob Kellendonk, die één op één kwam met de keeper, viel er weinig te noteren in het eerste half uur voor de SC Scheemda. Het tempo lag te laag en veel duels gingen verloren. Op slag van rust maakte Danny Blaauw de 0-1. Een voorzet van Ayolt ten Have werd beheerst binnen geschoten achter de kansloze doelman Bjarne Brouwer.

De tweede helft was ook matig en de toeschouwers kregen het er zeker niet warmer van. Verdedigend stond SC Scheemda als een huis en qua kansen werd er vrijwel niks weggegeven. Daarentegen werden er ook te weinig kansen gecreëerd en kon de wedstrijd niet op slot worden gegooid. Damacota bleef tot de allerlaatste seconde geloven in een puntje en bleef druk uitoefenen op de verdediging. De Scheemters raakten niet meer in paniek en trokken uiteindelijk de twaalfde overwinning over de streep. Met 37 punten uit 14 gespeelde wedstrijden gaat het elftal van trainer Duurt Dijkman nog steeds aan kop in Noord 5E zaterdag.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}