SC Scheemda sterkste in derby tegen BATO

SC Scheemda sterkste in derby tegen BATO

SC Scheemda heeft het jaar 2019 op een goede manier afgesloten. De ploeg van trainer Duurt Dijkman won de derby tegen BATO met 0-1. Hiermee gaat SC Scheemda als ‘Herbstmeister’ de winterstop in en kunnen ze terugkijken op een goede eerste seizoenshelft.

Een veelbewogen week voor de Scheemters zo voorafgaand aan de belangrijke wedstrijd tegen BATO. Er werd bekendgemaakt dat aan het eind van het seizoen 2019/2020 afscheid wordt genomen van trainer Duurt Dijkman. Na drie seizoenen vertrekt hij naar zijn oude jeugdliefde DVC Appingedam om zich daar verder te kunnen ontwikkelen als trainer. Daarnaast ontving SC Scheemda het verdrietige bericht van het overlijden van clubmannen Cees Dijkstra en Cornelis Sluiter. Een gemis voor velen vanwege hun nauwe betrokkenheid bij de vereniging. Alle nabestaanden heel veel sterkte toegewenst in deze moeilijke periode.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er één minuut stilte gehouden op Sportpark Sint-Vitusholt te Winschoten. SC Scheemda moest het vandaag doen zonder de ervaren Kasper Stoppels die vanwege een blessure niet kon meespelen. Bij BATO ontbrak Niels van Delden. De thuisploeg BATO begon goed aan de wedstrijd. Ze hadden in de eerste tien minuten van de wedstrijd het meeste balbezit en speelden verzorgd positiespel. Hiermee werd direct duidelijk dat de Scheemters hier niet zomaar even zouden winnen. De eerste en de beste kansen waren voor SC Scheemda. Jorden Roos kwam in de zestien vrij maar stuitte op de keeper en een afstandsschot van Danny Blaauw werd stijlvol uit de kruising getikt. In de 29e minuut van de wedstrijd kopte Danny Blaauw de 0-1 binnen. Een lange bal van Yorick Wessels bleef hangen in het zestienmetergebied en werd beheerst binnen gekopt door de goalgetter van SC Scheemda. BATO bleef hierna aardig combineren maar voor de goal van keeper Rick Wierema kwamen ze nauwelijks. Het ontbrak aan de eindpass en enkele voorzetten konden makkelijk weggewerkt worden. Zo’n vijf minuten voor rust werd spits Niek Smit weggestuurd door een mooie pass van linksback Rowan de Zwart. Hij kwam één op één met de keeper maar met een uiterste krachtsinspanning wist de verdediger van BATO hem van het scoren te weerhouden. Hiermee bleef het bij een 0-1 ruststand in het voordeel van de geelhemden.

In de rust voerde trainer Dijkman een wijziging door. Middenvelder Jorden Roos werd gewisseld voor verdediger Rick Hensens waardoor Bob Kellendonk naar het middenveld verhuisde. Ook in de tweede helft begon BATO sterk met het meeste balbezit. Echter, de beste kansen waren voor de Scheemters. Tom Knollema schoot met een droge knal tegen de vuisten van de keeper en de inmiddels ingebrachte Ayolt ten Have schoot net naast vanuit een vlijmscherpe counter. Daarnaast kregen Danny Blaauw en Thijs Heeg enkele goede mogelijkheden vanuit hoekschoppen genomen door de sterk spelende Patrick de Haan. BATO combineerde aardig maar echt dreigend voor de goal van keeper Rick Wierema werd het niet. Enkele afstandsschoten gingen naast de goal. SC Scheemda vergat op zijn beurt de wedstrijd eerder definitief te beslissen. Het bleef bij 0-1. Gestreden werd er voor elke meter en hiermee werden drie belangrijke punten behaald.

Met 28 punten uit 11 wedstrijden gaan de Scheemters de winterstop in. Er kan teruggekeken worden op een goede eerste seizoenshelft waarbij liefst 9 wedstrijden werden gewonnen. Op 25 januari wordt de competitie weer hervat met direct een volgende derby. Op Sportpark d’Oosterd wacht dan een thuiswedstrijd tegen Westerlee waarbij SC Scheemda de eerste periodetitel van de competitie kan behalen.

Nu eerst een welverdiende winterstop.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}