SC Scheemda toont wederom veerkracht en wint voor vijfde keer op rij

SC Scheemda toont wederom veerkracht en wint voor vijfde keer op rij

SC Scheemda heeft in een meeslepend maar niet hoogstaand duel weten te winnen van Damacota. In een rommelige wedstrijd op een moeilijk bespeelbaar veld, maakte SC Scheemda met 10 man een 0-1 achterstand goed. Jorden Roos was de gevierde man van deze wedstrijd. De aanvaller viel in en maakte in de 83e minuut de winnende treffer.

SC Scheemda begon slap aan de wedstrijd. Veel duels gingen verloren en er werd slordig met het balbezit omgegaan. Het elftal van oud Scheemda trainer Cor Grozema zakte in, wachtte af en loerde veelvuldig op de counter. In de 14e minuut resulteerde dit in de 0-1, gemaakt door Rodney Meijer. Een afstandsschot ging ongelukkig door de handen van keeper Rik Wierema. SC Scheemda kreeg een aantal kansjes op de gelijkmaker door enkele voorzetten, alleen stond er niemand die de bal binnen kon tikken. Aanvoerder Niels Roelfsema van Damacota kreeg nog een goede mogelijkheid om de 0-2 op het scorebord te zetten maar schoot voorlangs.

Na een ongelukkige botsing moesten verdedigers Rowan de Zwart en Michaël Boers geblesseerd het veld verlaten en hierdoor moesten beide trainers noodgedwongen een aanpassing doen. De ruststand was 0-1 in het voordeel van de Pekelders.

Trainer Duurt Dijkman wisselde in de rust voor de tweede keer. Middenvelder Arnoud Klooster verliet het veld voor aanvaller Jorden Roos. Het spelbeeld van de tweede helft was niet veel anders. Damacota zakte wederom in en loerde op de counter. SC Scheemda ging drastisch op zoek naar de gelijkmaker. Het ontbrak bij de Scheemters echter aan een zorgvuldige eindpass, waardoor er nauwelijks echte kansen vielen te noteren. Damacota kreeg goede mogelijkheden op de 0-2 maar vergat de wedstrijd definitief op slot te gooien. In de 70e minuut verliet middenvelder Yorick Wessels het veld voor aanvaller Tom Knollema die sterk inviel. In de 77e minuut van de wedstrijd kreeg Ayolt ten Have een onterechte rode kaart van scheidsrechter Leenknegt wegens ‘zogenaamd’ natrappen. Iets wat totaal niet ter sprake was. Dit leek SC Scheemda de das om te doen maar plots in de 80e minuut maakte spits Danny Blaauw de 1-1 op knap aangeven van Brian Drevel. Daarna kwam het fantastische moment van aanvaller Jorden Roos. Met een mooie schuiver liet hij doelman Bjarne Brouwer kansloos en tekende zodoende voor de 2-1. Tot een slotoffensief van de Pekelders kwam het niet meer en daardoor bleven de drie punten op Sportpark d’Oosterd.

Na 5 wedstrijden gespeeld te hebben, gaan de Scheemters aan kop. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de nummer 4 van de competitie, Blauw Geel ’15.

 

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}