SC Scheemda verliest en loopt promotie mis

Onder toeziend oog van vele supporters heeft SC Scheemda teleurstellend verloren met 1-2 van NWVV waardoor rechtstreekse promotie naar de 4e klasse is misgelopen. Een enorme domper voor de Scheemters aangezien ze de tegenstander de eerste helft volledig de baas waren. Helaas vergat men vaker dan 1 keer te scoren.

De Scheemters begonnen goed en fel aan de wedstrijd. Er werd veel druk gezet en NWVV wist zich daar totaal geen raad mee. Na een prachtige aanval kwamen de Scheemters al in de 4e minuut op voorsprong. Aanvaller Niek Smit draaide goed weg bij twee verdedigers van NWVV en zijn schot was onhoudbaar voor de doelman. Ook in de fase daarna was SC Scheemda de bovenliggende partij. NWVV had moeite om onder de druk van Scheemda uit te voetballen en kwam sporadisch tot aanvallen toe. In de 34e minuut was er het eerste wapenfeit van de club uit Nieuw-Weerdinge. Dit schot en daarna nog een kopbal werden gemakkelijk gepakt door keeper Rick Wierema. Op slag voor rust leek SC Scheemda de voorsprong te vergroten maar helaas werd deze goal afgekeurd wegens buitenspel. Zodoende was de ruststand 1-0 in het voordeel van de geelhemden en mocht NWVV blijven hopen.

Zo’n twee minuten na rust maakte NWVV al snel de aansluitingstreffer. Een voorzet op maat werd knap tegendraads binnengekopt door Roy Super. Na een uur spelen werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Na een incident op het veld kwam een toeschouwer het veld in. Van meerdere kanten werd er geduwd en getrokken waarop scheidsrechter Woering besloot de kleedkamer op te gaan zoeken. Na goed overleg en een afkoelperiode werd het duel een kwartier later weer hervat. De mouwen van de spelers van NWVV werden verder opgestroopt en de gasten kwamen steeds beter in de wedstrijd. Het goede veldspel van de Scheemters uit de eerste helft was nergens te bekennen. Een kwartier voor tijd kwam NWVV plotseling op voorsprong middels een snelle counter. Wederom werd deze kopgoal gemaakt door Roy Super. Ondanks het slechte veldspel, kregen de Scheemters nog behoorlijke kansen op de gelijkmaker maar helaas zat het ze niet mee De teleurstelling was groot want van NWVV hadden de Scheemters gewoon kunnen en moeten winnen. Echter, voetbal is nou eenmaal onvoorspelbaar. Promoveren lukt dit jaar jammer genoeg niet maar gezien de potentie van het jonge elftal moet dit in de toekomst zeker haalbaar zijn.

SC Scheemda wenst NWVV veel succes in de finale tegen vierde klasser Nieuw-Balinge.

Foto’s van de wedstrijd zijn te vinden op onderstaande website.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}