SC Scheemda verslaat Damacota

SC Scheemda verslaat Damacota

Na twee weekenden geen wedstrijd gespeeld te hebben, mochten de mannen van trainer Duurt Dijkman vanmiddag eindelijk weer de wei in en moest er afgerekend worden met Damacota uit Nieuwe Pekela. Om zicht te blijven houden op de 2e plaats deed SC Scheemda wat het moest doen, namelijk winnen.

Het elftal van trainer Johan Postma blijkt voor vele elftallen een geduchte tegenstander te zijn en kan het vrijwel iedere tegenstander lastig maken. In de voorgaande ontmoeting werden de punten verdeeld (1-1) en daarnaast eindigden ze in de tweede periode op een knappe 3e plaats. Net achter SC Scheemda die uiteindelijk de tweede periodetitel won. Van enige onderschatting mocht dan ook absoluut geen sprake zijn.

Op een niet al te best veld begonnen beide teams aan de wedstrijd. Damacota speelde vanaf het begin wat teruggetrokken en loerde op de ruimte achter de verdediging van de Scheemters. De thuisploeg begon wat slordig aan de wedstrijd met veel balverlies en weinig agressie. In de 12e minuut werd een foute inspeelpass van achteruit genadeloos afgestraft en hierdoor kwamen de Scheemters met 0-1 achter. Na zo’n 30 minuten spelen kregen de Scheemters eindelijk wat meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in de 37e minuut in de gelijkmaker. Thijs Heeg kopte knap raak vanuit een corner.

Na de thee begon Damacota met veel druk naar voren en met meer aanvallende intenties. SC Scheemda werd vastgezet op eigen helft en moest noodgedwongen vaker de lange bal hanteren. De grootste kans van de tweede helft was voor de altijd dreigende Niek Smit. Hij kwam 1 op 1 met de keeper van Damacota maar schoot onbeheerst naast. In de 52e minuut kwam SC Scheemda plots op voorsprong. Een speler van Damacota ging de fout in met een te korte terugspeelbal op zijn keeper. Danny Blaauw onderschepte en tekende alweer voor zijn 30e treffer van dit seizoen (2-1). In het restant van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer waardoor SC Scheemda weer een overwinning kon bijschrijven. Niet de beste wedstrijd van het seizoen maar wel drie belangrijke punten.

Volgende week wacht er een uitwedstrijd tegen nummer 7 Stedum.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}