SC Scheemda wint de derby van VVS

Op zaterdag 28 september 2019 stond de eerste derby van het seizoen op het programma. Onder ietwat herfstachtige omstandigheden en toeziend oog van vele supporters werd er om 14:30 afgetrapt in Oostwold. Beide elftallen waren uiterst gebrand op een goed resultaat want deze derby is altijd speciaal en staat gegarandeerd voor veel spektakel.

In de eerste helft ging het spel vrij gelijk op. Beide elftallen hadden enkele goede mogelijkheden op een doelpunt. De Scheemters waren zeer dreigend via de sterk spelende Bob Kellendonk. Ook het aanvalsduo Niek Smit en Danny Blaauw zorgden voor de nodige dreiging voor de goal van de sterk spelende VVS-doelman Nick Koetje. VVS was voornamelijk gevaarlijk via de lange bal op gelegenheidsspits Danny van Lang en de snelle linksbuiten Gerjan Drenth. In de 31e minuut was het aanvoerder Jeroen Brul die voor VVS plots de 1-0 maakte. Na een mooie steekpass verscheen hij alleen voor keeper Rick Wierema die hij met een geplaatste schuiver het nakijken gaf. Bij de Scheemters ontbrak het vervolgens meerdere keren aan de eindpass. Zo vlak voor rust, kwamen de Scheemters nog gelukkig weg uit een ouderwetse scrimmage waardoor de ruststand 1-0 bleef.

In de tweede helft werd er een tactische wissel doorgevoerd door SC Scheemda trainer Duurt Dijkman. Linksback Rowan de Zwart verliet het veld voor de ervaren Patrick Koers. In de tweede helft kwam VVS er aanvallend niet meer aan te pas. In de 51e minuut was het goalgetter Danny Blaauw die voor de belangrijke aansluitingstreffer zorgde (1-1). Een enorme oppepper voor de Scheemters. Zo’n 10 minuten later was het wederom Danny Blaauw die voor de 1-2 zorgde na een mooie aanval. SC Scheemda was duidelijk de bovenliggende partij en won alle duels. De as van het veld, gevormd door Kasper Stoppels en Thijs Heeg in de verdediging en Yorick Wessels en Brian Drevel op het middenveld, stond als een huis. Mooi combinatiespel resulteerde in diverse aanvallen en mogelijkheden voor de Scheemters. In de 72e minuut werd de wedstrijd definitief op slot gegooid. Danny Blaauw rondde beheerst af en maakte hiermee zijn hattrick compleet. In de 84e minuut liet Sander Dijkstra van VVS zich nog even gaan met een gemene charge op talent Ayolt ten Have. De goed fluitende leidsman Jan Kuipers trok hiervoor de rode kaart en daarmee was de overwinning van de Scheemters vrijwel zeker binnen. SC Scheemda speelde de wedstrijd volwassen uit en behaalde hiermee drie belangrijke punten.

Een zeer belangrijke en vooral terechte overwinning voor SC Scheemda. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen SGV waarbij opnieuw de drie punten moeten worden behaald.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}