SC Scheemda wint eerste derby van 2019 zeer overtuigend

SC Scheemda wint eerste derby van 2019 zeer overtuigend

Op zaterdag 09 februari speelde SC Scheemda haar eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Na een slechte voorbereiding, waarin tweemaal ruim werd verloren, moesten de mannen van trainer Duurt Dijkman het  opnemen tegen VV BATO.

Hoewel het droog was, moest de derby gespeeld worden onder ietwat lastige omstandigheden. Een slecht veld in combinatie met een keiharde wind had een behoorlijke invloed op het veldspel van beide elftallen.

Beide teams begonnen wat onrustig aan de wedstrijd. De Scheemters zetten druk naar voren maar onder andere door de harde wind was de passing slecht en bleek het moeilijk te zijn om naar de juiste kleur te spelen. Ook de thuisploeg had hier aanzienlijk last van en probeerde zich via lange ballen onder de druk uit te voetballen. In echte kansen resulteerde dit niet. De Scheemters hadden het betere van het spel en creëerden een paar mogelijkheden. Veel ruimte werd benut door de opkomende backs Rick Hensens en Rowan de Zwart, die een uitstekende wedstrijd speelden. Na een klein half uur gespeeld te hebben, kreeg Danny Blaauw een lange bal van Tom Knollema en schoof deze zeer beheerst binnen(0-1). Een snel genomen ingooi door Rowan de Zwart en een harde wind stuurde Jorden Roos naar de achterlijn. Met een knappe voorzet bediende hij Danny Blaauw voor de 0-2.

Na de rust hadden de Winschoters voor de wind en dit resulteerde in wat meer druk op de verdediging van de Scheemters. Middels de lange bal vanuit achteruit, werden de vleugels van de Winschoters gezocht in de hoop een gevaarlijke voorzet af te kunnen leveren. De Scheemters stonden goed waardoor ze weinig echte kansen weg gaven. Zelf kwamen de Scheemters enkele keren goed voor het doel alleen ontbrak het net even aan de eindpass. Na zo’n 15 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft maakte Niek Smit de beslissende 0-3 op aangeven van Jorden Roos. Een opluchting voor de Scheemters, een mentaal breekpunt voor de Winschoters. De Scheemters gingen op zoek naar meer doelpunten en de 0-4 was een hele mooi. Een opbouw vanuit achteruit over meerdere schijven, zette de opgekomen rechtsback Rick Hensens vrij in de zestienmeter. Met een strakke voorzet wist hij Tom Knollema te bereiken die gemakkelijk kon scoren. Het slotakkoord was voor Danny Blaauw die zijn derde van de middag aantekende. Een prachtige voorzet van de opgekomen linksback Rowan de Zwart werd zeer beheerst over de keeper gelepeld.

Deze belangrijke en verdiende overwinning zorgt voor een gedeelde eerste plaats in de strijd om de tweede periode. Volgende week, 16 februari, wacht de tweede derby tegen VVS Oostwold. Een zeer belangrijke wedstrijd waarin veel spektakel wordt verwacht. Niet alleen op het veld belooft het spektakel te worden, ook buiten het veld. Na afloop van de wedstrijd is er namelijk live muziek van volkszanger René Becker. De Knoalster, bekend van zijn opzwepende nummers waaronder ‘Jij bent een wonder’, ‘Eén en al gezelligheid’ en natuurlijk ‘Als een komeet’, zal garant staan voor een spetterende derde helft.

Het scoreverloop van de wedstrijd.

’26 Danny Blaauw (0-1)
’36 Danny Blaauw (0-2)
’59 Niek Smit (0-3)
’70 Tom Knollema (0-4)
’88 Danny Blaauw (0-5)

Bijgaand nog een aantal foto’s. Voor meer foto’s zie www.sport-moments.nl

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}