SC Scheemda wint en pakt periodetitel

SC Scheemda wint en pakt periodetitel

SC Scheemda heeft de eerste prijs van het voetbalseizoen in de wacht weten te slepen. Een overwinning op hekkensluiter Westerlee was voldoende voor de koploper om de eerste periodetitel te mogen begroeten. In een allesbehalve enerverende wedstrijd, werd Westerlee gemakkelijk met 4-0 aan de kant gezet.

Op een zwaar bespeelbaar veld, werd al na vier minuten de score geopend. Niek Smit scoorde op aangeven van Tom Knollema. Binnen het kwartier werd de marge verdubbeld. Danny Blaauw kopte strak binnen na een corner. Even leek het erop dat SC Scheemda de eerste periode met een monsterzege zou weten te bemachtigen maar niets was minder waar. Het bleef slechts bij 2-0. Weinig passes kwamen aan en het enige noemenswaardige was de blessure van keeper Arjen Plat. Hij moest met een hoofdwond na een onfortuinlijke botsing met Niek Smit het veld verlaten.

Na rust kwam Westerlee gemotiveerder uit de kleedkamer. Helaas werd het spelbeeld niet veel beter dan in de eerste helft. Weinig kansen, slordigheid en veel ‘gepiel’. Berry Smit was dichtbij een aansluitingstreffer maar vond keeper Rick Wierema op zijn weg. Uiteindelijk gooide SC Scheemda de wedstrijd definitief in het slot (3-0). Danny Blaauw tekende voor zijn tweede van de middag. Even kreeg SC Scheemda de smaak weer te pakken en kregen ze enkele kleine kansjes. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Arnoud Klooster die een voorzet van Jorden Roos onberispelijk binnen schoot en hiermee voor de 4-0 eindstand zorgde.

SC Scheemda is de terechte lijstaanvoerder in 5E en de eerste periodetitel is dan ook meer dan verdiend te noemen. Het uiteindelijke doel is echter nog niet bereikt. Volgende week gaan de mannen van trainer Duurt Dijkman op bezoek bij SGV.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}