SC Scheemda wint in Ten Post (0-4)

Zaterdagmiddag 09 maart speelde SC Scheemda een uitwedstrijd tegen SV TEO. Op een regenachtig sportpark met veel wind won de ploeg van trainer Duurt Dijkman zeer overtuigend.

SV TEO bungelt momenteel op de 9e plaats en tot op heden verloopt het seizoen wat teleurstellend. De Scheemters daarentegen doen bovenin mee en richten zich op de derde plaats. Stiekem mag er zelfs nog gehoopt worden op een periodetitel. De eerste wedstrijd wonnen de Scheemters weliswaar met 9-1 maar van enige onderschatting mocht deze middag absoluut geen sprake zijn. SV TEO heeft namelijk in voorgaande seizoenen duidelijk laten zien het de Scheemters behoorlijk lastig te kunnen maken.

Het eerste wapenfeit kwam van de uitploeg. Arnoud Klooster kreeg een goede kans maar schoot voorlangs vanuit een afgeslagen corner. In de 15e minuut was het Tom Knollema die vanuit een lage voorzet voor de 0-1 tekende. Kort daarna was het SV TEO die de 1-1 maakte. Echter werd deze goal afgekeurd vanwege buitenspel. SV TEO zakte in, loerde op de counter en liet SC Scheemda het spel maken. Veel balbezit resulteerde in enkel wat kleine kansjes. Op slag voor rust kreeg SV TEO nog een grote kans op de gelijkmaker. Vanuit een corner werd er rakelings over het doel van keeper Rick Wierema gekopt.

Na rust wilden de mannen van trainer Duurt Dijkman snel de overwinning veiligstellen. In de 51e minuut was het de goed oplettende Niek Smit die een rebound binnen schoot (0-2). In de 57e minuut viel de beslissende 0-3. Tom Knollema maakte zijn tweede goal van de middag na een vlijmscherpe aanval dwars door de verdediging van de thuisploeg. Kort daarna maakte Patrick de Haan de 0-4. Een vrije bal werd in de zestien gelepeld maar werd vervolgens door niemand aangeraakt en verdween in de goal. Pas in de 66e minuut van de wedstrijd kreeg SV TEO de eerste kans in de tweede helft. Een vrije bal werd goed gepakt door Rick Wierema. SC Scheemda heerste in het restant van de wedstrijd en speelde het zakelijk uit. Hierdoor gingen de 3 punten mee terug naar Scheemda en werd het wederom een teleurstellende middag voor SV TEO.

Door deze overwinning blijven de Scheemters de derde plek in het zicht houden en mag er stiekem gehoopt worden op winst van de tweede periode. Zaterdag komt koploper Wildervank op bezoek. Een hele belangrijke wedstrijd voor de tweede periode die eigenlijk gewonnen moet worden. Echter zijn de Scheemters hierin ook weer afhankelijk wat rechtstreekse concurrenten Damacota en GEO doen. Zij spelen ook onderling tegen elkaar. Bij winst van SC Scheemda moet er gehoopt worden dat Damacota – GEO in een gelijkspel eindigt. Mits een van deze teams winnen, zal het doelsaldo een beslissende rol gaan spelen. Speelt SC Scheemda gelijk en wordt Damacota – GEO ook een gelijkspel, zal wederom het doelsaldo een beslissende rol gaan spelen. Het beloofd een spannende zaterdagmiddag te worden op sportpark d’Oosterd!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}