SC Scheemda wint terecht van VV Muntendam 3-0

In de laatste wedstrijd voor de winterstop moest SC Scheemda thuis aantreden tegen hekkensluiter VV Muntendam. Bij winst zouden de mannen van trainer Duurt Dijkman goede zaken doen in de strijd om plaats 3 en zouden ze tevens mee blijven doen voor het winnen van de tweede periode. De Scheemters begon goed aan de wedstrijd. Er werd goed gevoetbald en VV Muntendam werd flink onder druk gezet. SC Scheemda kreeg al vroeg in de wedstrijd vele kansen op de 1-0 maar met kunst en vliegwerk wist VV Muntendam toch de bal uit het doel te houden.

Al snel werd duidelijk dat VV Muntendam met de intentie speelde om de schade zo beperkt mogelijk te houden want in de 15e minuut begonnen ze al met tijdrekken. Echte kansen voor de bezoekers waren er dan ook niet. SC Scheemda daarentegen had vele kansen en de bezoekers mochten van geluk spreken dat het bij rust niet al 4-0 stond. In de 54e minuut van de wedstrijd was het Tom Knollema die met een afstandsschot voor de

verlossende 1-0 zorgde. Een enorme opluchting voor de Scheemters. In de 84e minuut was het de uitstekende spelende rechtsback Rick Hensens, die na een mooie steekpass van Bob Kellendonk, de beslissende 2-0 binnenschoot. In de slotminuten van de wedstrijd was het nog Danny Blaauw die op knap aangeven van Rowan de Zwart voor de eindstand tekende, 3-0. Door deze overwinning sluiten de Scheemters de eerste seizoenshelft goed af en kunnen zij zich gaan richten op de tweede seizoenshelft. Op 9 februari 2019 gaat de competitie weer los en wacht de derby tegen BATO uit Winschoten.