SC Scheemda ziet Duurt Dijkman vertrekken naar jeugdliefde

SC Scheemda ziet Duurt Dijkman vertrekken naar jeugdliefde

Aan het eind van seizoen 2019/2020 neemt SC Scheemda afscheid van trainer Duurt Dijkman. De trainer, woonachtig in Groningen, heeft er dan drie seizoenen opzitten bij de trotse koploper in de 5e klasse E. De goede resultaten bij SC Scheemda zijn ook in Appingedam niet onopgemerkt gebleven, want als Pelikanen man in hart en nieren krijgt Dijkman bij zijn oude jeugdliefde DVC Appingedam de kans om zich verder te ontwikkelen als hoofdtrainer.

Toen Duurt Dijkman in de zomer van 2017 begon bij SC Scheemda was zowel de club als het eerste elftal bezig om op te krabbelen van de vrije val die de club had ondergaan van de 2e klasse naar de 5e klasse. Met slechts 2 senioren teams en een 1e selectie van krap aan 15 spelers was het roeien met de beperkt beschikbare riemen. Met de doorstroming van een grote groep jeugdspelers en de uitbreiding naar 3 seniorenteams werd het kneden aan een waardige 5e klasser een reële uitdaging. Een 6e plek in seizoen 2017/2018 werd vorig seizoen gevolgd door een 2e plek op respectabele achterstand van kampioen Wildervank. De nacompetitie werd vervolgens een deceptie, maar voor het huidige seizoen heeft het vlaggenschip van de vereniging zich tot doel gesteld om de gewenste promotie naar de 4e klasse te gaan realiseren. De kwaliteiten daarvoor zijn zeker aanwezig, maar ook GRC en VVS laten weinig punten liggen.

Het naderende afscheid van Dijkman zal voor iedereen die betrokken is bij SC Scheemda een nog grotere stimulans zijn om het seizoen de gewenste bekroning te geven. SC Scheemda gunt Duurt de stap naar DVC Appingedam van harte en wenst hem daar ook vele mooie jaren. Als trainer is Duurt op een mooi moment ingestapt voor zijn eerste klus als hoofdtrainer. Daarbij heeft hij in grote mate zijn bijdrage geleverd aan de stappen die er zijn gemaakt. Voor een trainer is er een tijd van komen en een tijd van gaan. Voor Duurt is dit een mooi moment om zich in Appingedam verder te ontwikkelen als trainer, en voor SC Scheemda is het nu zaak een trainer te zoeken die de volgende stappen gaat zetten met deze selectie.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}