SC Scheemda zonder voorzitter, kan dat?

SC Scheemda zonder voorzitter, kan dat?

Deze vraag lijkt overbodig, maar helaas is dat niet het geval. 4 maanden voor de algemene ledenvergadering van 2023 lijkt het erop dat dit toch echt werkelijkheid wordt.

Juridisch gezien kan een vereniging en dus ook SC Scheemda met nu nog 8 bestuursleden zonder voorzitter voortbestaan. In de statuten (artikel 10, lid 2) staat namelijk: “Indien het aantal bestuursleden beneden drie is gedaald blijft het bestuur bevoegd. Het is echter verplicht zo spoedig mogelijk een algemene vergadering te beleggen.”

We weten al sinds de ledenvergadering van 2022 dat onze huidige voorzitter Gerben Loer er na de komende ALV mee stopt. Er is helaas nog geen opvolger opgestaan. In een vereniging van bijna 300 leden zou het toch moeten lukken om een voorzitter te vinden.

Ook zonder voorzitter gaat alles bij de vereniging uiteraard gewoon door: de wedstrijden worden gespeeld, de kantine is open, de biertjes worden getapt en na de wedstrijden is ook de derde helft vast weer heel gezellig. Gerben kennende zal hij dan ook regelmatig in de kantine te vinden zijn.

Maar wie vertegenwoordigt SC Scheemda? Wie kun je aanklampen als je een vraag hebt? En wie gaat het bestuur en onze commissies aansturen? Wie gaat de verbinder worden voor onze vereniging?

De rol van voorzitter is zeker een belangrijke rol en omvat veel taken, maar je doet het zeker niet alleen. De overige bestuursleden, de leden van alle commissies en de vele vrijwilligers staan dagelijks klaar om ervoor te zorgen dat alles bij SC Scheemda reilt en zeilt.

Wie gaat deze uitdaging aan? Wie wordt de komende 3 jaar onze nieuwe voorzitter. Wil je eens vrijblijvend van gedachten wisselen? Klop eens aan bij Gerard Engelage, Gerben Loer (bestuur@scscheemda.nl) of een van onze andere bestuursleden.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}