Seizoen 2019 – 2020

Seizoen 2019 – 2020

In het laatste weekend van augustus wordt in Arnhem de basis gelegd voor een nieuw voetbalseizoen. Het eerste en tweede elftal van SC Scheemda leggen SV de Paasberg over de knie en het restant van het weekend wordt benut om de teams klaar te stomen voor de competitie. De verwachtingen zijn hooggespannen. Het eerste elftal wil de volgende stap zetten na het mislopen van promotie in het vorige seizoen. Het tweede elftal kon vorig jaar tot maart mee, maar het seizoen duurde net te lang.

Seizoen 2019/2020 is voor SC Scheemda sportief gezien een seizoen met vooral hoogtepunten. Spitsenduo Danny Blaauw / Niek Smit laat in de eerste maanden niks heel van de vijandelijke defensie. Arjen Teuben heeft zijn voetbalschoenen weer gevonden en neemt het 2e elftal bij de hand. Rene v.d. Wall scoort namens het 3e elftal tegen Onstwedder Boys 4. Het 1e elftal wint bij VVS en buigt tegen SGV en Damacota een achterstand om naar een zege. Het 2e elftal verliest voor het laatst op 2 november en wint daarna liefst 8 wedstrijden op rij. Dennis Venema laat in zowel 2e als 3e elftal zien nog steeds te kunnen keepen. Patrick de Haan en Arnoud Klooster knokken zich na een teleurstelling weer terug in het 1e elftal. Bob Kellendonk fluit als een ervaren scheidsrechter de wedstrijd van het 2e elftal tegen Knickerbockers. Tim de Jonge en Gerard Engelage zorgen er elke donderdag voor dat er weer een 3e elftal op papier staat. Trainers Duurt Dijkman en Erik Delger hebben wekelijks voltallige selecties op de trainingen en tonen begrip als de velden door hevige regenval slechter worden. Daarnaast zijn de feestjes na de thuiswedstrijd tegen Damacota en de laatste training vlak voor de winterstop enorm gezellig. Wat is voetbal een mooie sport waarin alle teams bijdragen aan een mooie vereniging.

In de winterstop krijgen we met z’n allen het besef dat er voor het 1e en 2e elftal mooie dingen kunnen gebeuren aan het eind van het seizoen. Bij het eerste elftal zijn er zelden blessures of schorsingen, en bij het 2e elftal komen er juist mensen terug van blessures. Het 2e elftal wint al z’n drie wedstrijden na de winter en voor het 1e elftal is het zelfs 12 punten uit 4 wedstrijden. Een 100% score! Bovendien laat, met name bij het 2e elftal, de concurrentie steekjes vallen. Achter de schermen wordt heel voorzichtig al gewerkt aan een opzet voor mogelijke kampioensfeestjes.

De grootste tegenstander in de strijd om het kampioenschap is SC Scheemda zelf. Daar waren we met elkaar van overtuigd. Helaas was er één tegenstander waar we geen rekening mee hadden gehouden. Het coronavirus slaat keihard toe en we zijn volstrekt machteloos. Wat zouden we ons graag weer druk maken om een mislukte panna van Tom Knollema, discussies voeren of Chris van Vegten bij zijn hakbal buitenspel stond en ons afvragen of Casper Olthof gaat fluiten of voetballen. De realiteit is dat het voetbalseizoen abrupt wordt beëindigd. Een boodschap van de KNVB die we aan zagen komen, maar die toch hard aankomt nu het werkelijkheid is.

Het 1e elftal wilde trainer Duurt Dijkman een passend afscheid geven. Andersom wilde Duurt met een promotie vertrekken naar DVC Appingedam. Het mocht niet zo zijn. De waardering voor de enorme inzet van Duurt is groot en er komt zeker een moment waarop we op een passende wijze de afgelopen jaren kunnen afsluiten. Voor de mannen van het 2e elftal is het ook flink balen. Erik Delger heeft met zijn team een pracht prestatie geleverd. Op het punt waar het 2e vorig jaar afhaakte leek nu de beslissende slag te zijn gemaakt. Helaas is er geen mogelijkheid om de beloning die hier bij hoort op te eisen.

Het coronavirus heeft ons sportief gezien zwaar getroffen. Wij hopen dat wij snel terug zullen slaan en samen met de medemens dit virus mogen bedwingen. De gezondheid van al onze leden is ons veel meer waard dan een promotie naar een hogere klasse. Voetbal is emotie, ons voetbalhart huilt. Een kleine terugblik op dit seizoen wakkert het verlangen aan om weer mooie dingen mee te maken op sportpark d’Oosterd. Ook in moeilijke tijden als deze hebben we elkaar bij SC Scheemda nodig om die mooie vereniging te blijven. Blijf gezond en zorg ervoor dat we volgend seizoen weer van en met elkaar kunnen genieten!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}