Teleurstellend zwak SC Scheemda verliest in blessuretijd van Wagenborger Boys.

Teleurstellend zwak SC Scheemda verliest in blessuretijd van Wagenborger Boys.

Op een zonovergoten sportpark d’Oosterd heeft SC Scheemda een dure nederlaag geleden in de strijd om de derde plaats. Waar de scheidsrechter een behoorlijke hoofdrol vertolkte met opmerkelijke beslissingen, werd het uiteindelijk 2-3 voor de bezoekers uit Wagenborgen.

De Scheemters moesten het vandaag doen zonder de afwezigen Rowan de Zwart, Kasper Stoppels en Yorick Wessels. Hierdoor moest trainer Duurt Dijkman noodgedwongen wat puzzelen in de opstelling en begon Bob Kellendonk als centrale verdediger. Het begin was slap en slordig en de Scheemters hadden duidelijk moeite om het goede spel van de afgelopen weken door te trekken. Wagenborger Boys zakte in, loerde wat op de counter terwijl de keeper vanaf de eerste minuut al begon met tijdrekken. Het was dan ook duidelijk te zien dat de tegenstander de schade zo beperkt mogelijk wilde houden. In de 20e minuut was de eerste kans voor de Scheemters. Een afstandsschot van Niek Smit belande op de paal na een vlotte aanval door de as van het veld. In de 30e minuut tekende Robbin Blaauw voor de 1-0. Een scherp aangesneden vrije trap van Patrick de Haan werd knap binnengekopt achter de doelman. In de 35e minuut kreeg Wagenborger Boys een cadeautje van de scheidsrechter. Een schouderduwtje van Rick Hensens werd onterecht bestraft met een penalty. Een opmerkelijke beslissing van de scheidsrechter wat zowel bij de thuisploeg als bij de uitploeg voor vele verbaasde gezichten zorgde. Wesley Sannes ging achter de bal staan en schoot deze maar net binnen achter keeper Rik Elzer. 1-1.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld niet veel anders. De thuisploeg ging opzoek naar de voorsprong en de tegenstander zakte in en loerde op de counter. In de 66e minuut kreeg SC Scheemda een penalty na een handsbal. Een koud kunstje voor Danny Blaauw. 2-1. Een behoorlijke opluchting voor de Scheemters die een zeer zwakke wedstrijd speelden en weinig kansen creëerden. In de 78e minuut werd er gemakkelijk een corner weggegeven en dit bood Wagenborger Boys de kans om voor de goal te komen. Uitgerekend bij hun eerste mogelijkheid in de tweede helft viel de 2-2 middels een ongelukkig eigen doelpunt. Na een laatste lange bal van de gasten om zo een punt veilig te stellen, maakte Bob Kellendonk een knullige overtreding waardoor Wagenborger Boys in de slotfase ook nog een penalty kreeg. Keeper Rik Elzer zat er dichtbij maar helaas viel deze toch binnen. 2-3. Hierdoor gingen de gasten uit Wagenborgen er met de 3 punten vandoor en was de teleurstelling groot op sportpark d’Oosterd.

Aankomende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Muntendam waarbij er uit een ander vaatje getapt dient te worden om zo de 3 punten veilig te stellen.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}