Valse start voor SC Scheemda

Valse start voor SC Scheemda

SC Scheemda beleefde een valse start in de vijfde klasse E. Op eigen terrein werd er in de slotminuten met 2-3 verloren van vv Siddeburen. Het begin van de thuisploeg was goed, met balbezit en enkele leuke aanvallen. Echter ontbrak het voortdurend aan de eindpass. Hetgeen waar ze overigens de hele wedstrijd last van hadden. De geelhemden hadden duidelijk het initiatief maar hadden moeite om gevaarlijk voor het doel te komen.

Na rust ging het mis. In de 70e minuut maakte Vincent Jonkman de 0-1 en zo’n vijf minuten later volgde de 0-2 door Julian Bijman. Invaller Jorden Roos deed wat terug en kopte knap de 1-2 binnen. De thuisploeg bleef druk uitoefenen op de verdediging van vv Siddeburen wat resulteerde in de gelijkmaker. Ayolt ten Have schoot de bal achter de keeper. Opmerkelijke hoofdrol was er voor de scheidsrechter. In de blessuretijd van de wedstrijd werd een correcte tackle op de bal bestraft met een onterechte penalty. Het was zout in de wonden van SC Scheemda. De penalty werd benut door Thom van der Ploeg en zo ging vv Siddeburen met een gestolen overwinning naar huis.

Ondanks deze nederlaag is er nog geen man over boord en geen reden tot paniek. Volgende week gaat SC Scheemda op jacht naar eerherstel tegen vv Muntendam.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}