Veerkracht en wilskracht bezorgen SC Scheemda belangrijke overwinning

Met veel wilskracht heeft SC Scheemda afgelopen zaterdag een knappe overwinning geboekt op SGV. Tot aan de 85e minuut leidde de uitploeg van trainer Marcel Joostens nog met 2-3. In de laatste minuten van de wedstrijd wisten de Scheemters de achterstand om te zetten in een knappe 5-3 overwinning.

In de eerste helft was er vrij weinig aan de hand voor SC Scheemda. De Scheemters hadden het betere van het spel en dit resulteerde in enkele kleine kansjes. In de 14e minuut maakte Niek Smit op prachtig aangeven van Brian Drevel de 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. Nog geen 2 minuten later stond SC Scheemda slap te verdedigen bij een corner waardoor routinier Jos Hoeksema de 1-1 binnen kopte. Vlak voor rust werd het 2-1 voor de thuisploeg. Een fantastische pass van Brian Drevel werd onberispelijk binnen geschoten door goalgetter Danny Blaauw.

Na rust kwam SGV goed uit de startblokken en dit resulteerde in de 56e minuut in de gelijkmaker. SGV kreeg maar liefst vier corners achter elkaar en uiteindelijk viel de bal knullig in de goal van keeper Rick Wierema. Een ongelukkig eigen doelpunt. De Scheemters gingen vervolgens drastisch opzoek naar de 3-2 maar opeens was het Jos Hoeksema die met een mooi boogballetje SGV op voorsprong zette. SC Scheemda bleef voetballen en bleef druk uitoefenen op de verdediging van SGV. Het ontbrak echter aan de eindpass. SC Scheemda bleef geloof houden en wilde absoluut niet verliezen. In de 85e minuut gaf rechtsback Rick Hensens een mooie voorzet op Danny Blaauw, die de bal controleerde met het hoofd en deze vervolgens diagonaal onhoudbaar binnenschoot (3-3). Een geweldige goal. De Scheemters drukten door en in de 89e minuut verscheen Rick Hensens alleen voor de keeper. Beheerst omspeelde hij de keeper en tikte vervolgens met zijn chocoladebeen de 4-3 binnen. Het slotakkoord was nog voor Ayolt Ten Have die een afgeslagen schot van Niek Smit beheerst binnenschoot (5-3). Een prachtige voetbalmiddag op Sportpark d’Oosterd.

Het was niet de beste wedstrijd van SC Scheemda maar toch werd er gewonnen. Het blijkt wel weer dat je er altijd in moet blijven geloven en dat alles mogelijk is in voetbal. Men rechtte de rug en sleepte een belangrijke overwinning uit het vuur. Trainer Duurt Dijkman was erg tevreden over zijn ploeg: “Er werd hard gewerkt en veerkracht getoond, ik ben zeer trots”

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}