Voorbeschouwing seizoen 2019-2020 SC Scheemda 1

Voorbeschouwing seizoen 2019-2020 SC Scheemda 1

Het nieuwe seizoen is voor SC Scheemda alweer een tijdje begonnen. Na een aantal weken van voorbereiding, waarin verschillende trainingen en wedstrijden zijn afgewerkt, gaat op zaterdag 21 september de competitie weer van start. Eindelijk wordt er weer om het ‘echie gespeeld’. Nieuwe kansen om naar de 4e klasse te promoveren.

SC Scheemda is dit seizoen ingedeeld in de 5e klasse E. De tegenstanders zullen zijn: BATO, Blauw Geel ’15, Damacota, GRC Groningen, Haren, Muntendam, SGV, Siddeburen, Veendam 1894, VVS Oostwold, Wagenborger Boys en Westerlee.

De indeling is prachtig, mooie clubs uit de regio met veel publiek en veel entourage. Daarnaast staan er dit seizoen wederom meerdere derby’s op het programma tegen BATO, VVS en Westerlee. Derby’s zijn mooi voor de verenigingen want hier komt vaak wat meer publiek op af en geeft vaak toch dat beetje extra aan een wedstrijd. Daarnaast komen ze met Guus Zantinga (VVS) en Cor Grozema (Damacota) trainers tegen die voorheen aan het roer stonden bij SC Scheemda. Voetbalplezier en spektakel lijken dan ook gegarandeerd.

Op voorhand is het lastig te zeggen wie de grootste titelkandidaten zullen zijn. Er zijn namelijk een aantal nieuwe tegenstanders die onbekend zijn en absoluut niet onderschat mogen worden. Daarnaast zijn er bij andere ploegen diverse mutaties geweest. Pas na zo’n vier wedstrijden kan er een schifting gemaakt worden tussen de mogelijke titelkandidaten, subtoppers en hekkensluiters. SC Scheemda moet in ieder geval mee gaan spelen om de prijzen om zo mogelijke promotie af te kunnen dwingen.

Net als voorgaande twee seizoenen, staat trainer Duurt Dijkman aan het roer van de A-selectie. Voor de B-selectie heeft SC Scheemda een nieuwe trainer weten te strikken als opvolger van Cor Grozema. Erik Delger is aankomend seizoen verantwoordelijk voor de B-selectie. Zowel de A-selectie als B-selectie, bestaat dit seizoen uit ruim achttien spelers waardoor beide trainers dit jaar dus wel degelijks iets te kiezen hebben.

Op zaterdag 21 september wacht de eerste thuiswedstrijd tegen Siddeburen 1. Op naar de eerste drie punten van het seizoen!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}