Wagenborger Boys niet opgewassen tegen SC Scheemda

Wagenborger Boys niet opgewassen tegen SC Scheemda

Op zaterdag 1 december stond de uitwedstrijd tegen Wagenborger Boys op het programma. Gezien de ranglijst en de historie tussen beide elftallen, beloofde dit een mooi affiche te worden. De mannen van trainer Duurt Dijkman (SC Scheemda) begonnen fel aan de wedstrijd. Er werd aanvallend gevoetbald met veel druk naar voren en de linies kort op elkaar. Wagenborger Boys deed daarentegen precies hetzelfde en zette ook veel druk naar voren. Echter, SC Scheemda voetbalde zich hier goed onderuit waardoor ze meerdere keren gevaarlijk voor de goal van Wagenborger Boys verschenen.

In de 16e minuut was het Patrick Koers, op aangeven van Patrick de Haan, die met een knappe kopbal de 0-1 op het scoreboard zette. Nog geen 5 minuten later was het door slap verdedigen alweer 1-1. De goal werd gemaakt door Fokko Jan Sebens. Door middel van goed combinatiespel en enkele goede crossballen van Yorick Wessels werd de ruimte achter de verdediging goed benut en dit resulteerde in enkele kansen voor Tom Knollema en Robbin Blaauw. In de 42e minuut kreeg SC Scheemda een penalty vanwege een handsbal. Een koud kunstje voor Danny Blaauw (1-2). Op slag van rust scoorde Danny Blaauw zijn 2e van deze middag met een geplaatst afstandsschot na een mooie aanval welke begon bij keeper Rick Wierema en linksback Rowan de Zwart.

Na de thee was Wagenborger Boys iets scherper uit de kleedkamer gekomen. Er werden meer duels gewonnen dan in de eerste helft en SC Scheemda werd ietwat slordiger in balbezit. Echter, in echte kansen voor Wagenborger Boys resulteerde dit niet en was het juist SC Scheemda die kansen liet liggen op de beslissende 1-4. Niek Smit en Robbin Blaauw zorgde voor veel dreiging op de flanken. Het ontbrak aan de eindpass en zo bleef het 1-3 in het voordeel van de Scheemters. Door deze overwinning behoudt SC Scheemda aansluiting met de subtop. Volgende week wacht alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop. Hekkensluiter Muntendam komt dan op bezoek.

Scoreverloop van de wedstrijd:

16’ Patrick Koers (0-1)
21’ Fokko Jan Sebens (1-1)
42’ Danny Blaauw (1-2)
45’ Danny Blaauw (1-3)

Opstelling SC Scheemda

Rick Wierema-– Kasper Stoppels – Patrick Koers – Yorick Wessels – Rowan de Zwart- Niek Smit – Patrick de Haan – Bob Kellendonk – Robbin Blaauw (’83 Jorden Roos) – Danny Blaauw – Tom Knollema
Wissels: Rik Hensens – Jarik Bleeker – Rik Elzer – Jorden Roos
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}