Zesde zege op rij voor SC Scheemda

Zesde zege op rij voor SC Scheemda

En opnieuw heeft SC Scheemda drie punten weten te behalen. Tegenstander Blauw-Geel ‘15 werd met maar liefst 5-0 terug naar Groningen gestuurd.

De start van de wedstrijd kon niet beter. Al na vijf minuten spelen was het raak (1-0). Niek Smit liet de keeper kansloos met een geplaatst schot. Vier minuten later was het weer raak. Op aangeven van Arnoud Klooster maakte Niek Smit zijn tweede van de middag. Weer vier minuten later maakte Brian Drevel de 3-0 op aangeven van Danny Blaauw. Brian Drevel behaalde hiermee zijn eerste ster uit zijn carrière (Voetbal Nederland deelt per 25 gescoorde competitiedoelpunten een ster uit). Een bliksemstart voor de Scheemters dus en Blauw-Geel ‘15 had niks in de melk te brokkelen. De Stadjers hadden één hele goede mogelijkheid maar deze werd knap tegen gehouden door keeper Rik Elzer. In de 37e minuut maakte Niek Smit zijn hattrick compleet op aangeven van Yorick Wessels.

Daar waar de eerste helft zo veel belovend leek, was de tweede helft van een beduidend lager niveau. Blauw-Geel ‘15 bood meer weerstand en SC Scheemda was slordig in balbezit. Toch hadden de Scheemters nog enkele mooie aanvallen om de score uit te breiden maar ontbrak het aan de afronding. Tom Knollema maakte vlak voor het einde nog de 5-0 op aangeven van Danny Blaauw en dit werd tevens de eindstand.

Door deze overwinning blijven de Scheemters aan kop in 5E met achttien punten uit zes wedstrijden. Volgende week speelt SC Scheemda geen wedstrijd en kunnen ze gaan kijken wat de concurrentie doet. Op 9 november wacht een uitwedstrijd tegen Veendam 1894.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #27306f;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}